Toltécké tajemství štěstí: jak silou přesvědčení vytvořit trvalou změnu

Toltécké tajemství štěstí: jak silou přesvědčení vytvořit trvalou změnu70%

Co člověk, to jiný pohled na věc, ale jak se říká – každý svého štěstí strůjce – každý máme své tajemství na štěstí. Ray Dodd sepsal tajemství Toltéků, které pracuje převážně se silou přesvědčení. Je možné učení z knihy Toltécké tajemství štěstí praktikovat ve všedním životě?

Ray Dodd se ve své knize snaží pomocí příběhů popsat jedno z Toltéckých tajemství. Příběhy vybírá mezi klienty ze své praxe. Často i on sám odskakuje do minulosti, kdy vědomosti daného učení získával, aby se čtenářovi pokusil co nejlépe vysvětlit ono dávné tajemství. Nezapomíná se zmínit ani o jednom z jeho učitelů, kterým byl známý Miguel del Ruize.

Kniha je rozdělena do tří částí a devíti kapitol. Autor se snaží ve čtyřech krocích nastínit, jak a co je v naší moci změnit a jakým způsobem toho lze dosáhnout. Pracuje s vlastními pojmy, jako jsou např. Slib zodpovědnosti, Tlumočník, Lovec přesvědčení apod. V textu jsou vždy jednoduše vysvětlena a případně ke konci knihy shrnuta do srozumitelných definic.

Ukázka z knihy

„Dnes se snažte při plném vědomí přepsat příběh, který vyprávíte. Očistěte ho od všech úsudků a strachů. Vytvořte příběh, který vám nikdy neuškodí. Přidejte do něj nové prvky, jimiž ho vylepšíte, například odpuštění, trpělivost, soucit a přijetí. Chcete-li nějaké přesvědčení předělat, odhoďte starý příběh, vyprávějte jiný a shromažďujte příběhy, jimiž onen nový příběh podepřete.“

Kniha je navíc doplněna o řadu citátů: Nevidíme věci takové, jaké jsou - vidíme je takové, jací jsme my. (Anais Ninová). Měla by sloužit jako malé nasměrování lidem, kteří stále hledají dopovědi.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!