7 tipů, kam vyrazit na Valentýna v Praze a nešlápnout vedle

7 tipů, kam vyrazit na Valentýna v Praze a nešlápnout vedle 

Svatý Valentýn je každý rok zajímavé téma k rozhovoru. Jedni ho zásadně neslaví. Druzí si bez oslavy tento den nedokáží představit. A jiní, mezi které se řadím i já, to neřeší, ale když je s kým, bránit se nebudou. Další téma je, jak svátek zamilovaných oslavit. Co určitě neurazí nikdy, je příjemná procházka nebo výlet, trochu kultury, dobrá večeře a polibek na nějakém romantickém místě. Máme pro vás pár tipů, jak svátek zamilovaných mohou oslavit i v jiné dny romanticky chladné duše a čím můžete třeba příjemně překvapit svého partnera.

1. Romantická večeře na lodi

Romantická večeře na lodi je ideálním skloubením toho všeho. Kdo se projel někdy po Vltavě alespoň na šlapadle, musí uznat, že pohled na Prahu je úplně jiný než ze souše. Sledovat večerní nasvícenou Prahu z teplé kajuty při romantické večeři a za doprovodu příjemné hudby, neurazí snad nikoho. Sama jsem zažila projížďku po Vltavě při jiné příležitosti dvakrát, nicméně tohle překvápko bych si nechala klidně líbit znovu. Více

2. Návštěva Neviditelné výstavy

Tady nemusíte čekat pro polibek za tmy až do večera, protože intimní prostředí budete mít celou hodinu:). Kdo nezažil, nepochopí, ale pokud si chcete pořádně prověřit své smysly a hltat blízkost svého partnera nejen očima, je to ideální místo, kam můžete 14. února vyrazit.

3. Výlet do Šáreckého údolí

Já tam pravda chodím především v létě na koupaliště. V ostatní roční období je to ale příjemný a nijak náročný výlet, takže zbyde i energie na následnou večeři. Jen patnáct minut od ruchu centra města se objevíte mezi skálami a chvílemi budete mít i pocit, že jste v horách. Na cestě vás bude doprovázet šumění Šáreckého potoka, míjet budete právě zmiňované prvorepublikové koupaliště a zastávku si můžete udělat hned poblíž v hostinci Dívčí skok. O víkendu by měli mít otevřeno do 17. hodin. 

4. Návštěva divadla

Tak to je klasika, kterou si ale málokdo z nás dopřává často, takže určitě neurazí a potěší. Na výběr tento den jsou klasiky v Národním divadle Popelka nebo Othello, benátský mouřenín, odpočinkovější Povídej ve Švandově Divadle nebo třeba muzikál Atlantida v divadle Kalich. 

5. Dobrý film v kině a nejlépe bez popcornu!

Jasně, to není zrovna moc originální, ale polibek ve slabších minutách filmu u toho stihnete a do kin jde teď poměrně dost zajímavých filmů, takže netřeba promarnit možný filmový večer. Inspirujte se.

6. Sklenka vína v zapadlé vinárně na Starém Městě

Stihnete ji po výstavě, divadle i projižďce na lodi. Ideální je prodloužit si celý den krátkou procházkou. "Zabloudit" můžete třeba do tajemné uličky Ve Stínadlech, je to ideální místo pro polibek pod lampou. Pár set metrů odsud v ulici Anežská najdete klasickou malou vinárnu U sv. Anežky, která má ještě kouzlo staré Prahy. Víno je tam dobré a levné, takže se nemusíte bát zdržet.

7. Návštěva tropického pralesa v trojské botanické zahradě

Kdo hledá naopak netradiční způsob na oslavu, může se od 18.30 hodin projít se svou milovanou polovičkou divokou džunglí. Připravena bude sklenka vína, dárek a pro dámy květina. Pokračovat pak můžete do vinotéky sv. Kláry a vychutnat si místní víno pěkně v teple u krbu. Pokud vyjdete na terasu, budete mít krásný výhled na celou Prahu. Otevřeno bude do 21 hodin. Pozor, na procházku do skleníku Fata Morgana je potřeba udělat si rezervaci předem. Více

Foto: http://www.parniky-praha.eu/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!