Moudrost čaker: logické pojednání o duchovním tématu

Moudrost čaker: logické pojednání o duchovním tématu  

Na pohled příjemná kniha a ještě příjemnější karty jsou výborným terapeutickým nástrojem pro chvíle, kdy jste energeticky unaveni. Nebo pro chvíle, kdy cítíte, že byste se velmi rádi dostali k nejhlubší podstatě své duše.

Autorka Cyran Sangster je psycholožkou, která se zabývá v podstatě nápravou našich nesprávně zažitých vzorců chování a reagování na vnější podněty. U svých klientů vypozorovala souvislost mezi nemocemi, chováním a energetickými víry v našich tělech, kterým se říká „čakry“. Velmi podařeným, logickým způsobem tu vysvětluje, jak si čakry vyvážit, jak sladit svou duši s tím, co opravdu potřebujeme, a nějak to zařadit do běžného života. Karetní sama, která je ke knize přiložena, je potom takovou pravou rukou intuice, kdy máme možnost si na míru určit svá slabá místa.

Vše je psáno svižně, srozumitelně a přitom naplňujícím a informačně vyčerpávajícím způsobem. Nic nechybí, nic nepřebývá.

Ocenit lze také úspěšnou spolupráci autorky textu a autorky obrázků, protože při bližším seznamování se s tématem vidíte malé, avšak i větší rozdíly, kterými se třeba názor na jednotlivé vnímání čaker nebo vzorců chování, emocí a našich citů liší.

Jak se liší názor Caryn Sangser a Amy Edwards? Výtvarné zpracování a popis v textu má prostě pokaždé trošku jiný nádech. A čtenář nebo vykladač těchto karet si samozřejmě může do svého výkladu individuálně přidat něco svého. A to je nejspíš i kouzlo těchto mimořádně vydařených čakrových karet. Jsou srozumitelné, nejsou tu barvičky, nejsou tu nesrozumitelné výrazy a jakási nadřazenost typu „jestli těmto kartám nerozumíš, tak nezasloužíš duchovní postup“.

Naopak, autorka ke všemu přistoupila střízlivě i citlivě. Nezanechává hlavu svých čtenářů v oblacích, ale naopak tvrdě konfrontuje s reálným životem a přímo ukazuje, jak využít své znalosti o čakrách, nabízí celou škálu možností, ze kterých si vybere člověk skeptický i ten, kdo na těchto věcech vyloženě ujíždí.

O tvůrcích karet Moudrost čaker

Caryn Sangster má vysokoškolské vzdělání v oboru behaviorální zdravotní vědy a vystudovala také obor shiatsu a orientální terapie. Celý život se zajímá o psychologii, zejména o propojení mysli a těla.

Jako léčitelka Caryn zjistila, že čakry nabízí klientům jednoduchou mapu, díky níž mohou pochopit různé problémy a výzvy, s nimiž se setkávají. Poté, co u jejích klientů docházelo pravidelně k transformačním změnám v důsledku lepšího pochopení energetických center, vytvořila Caryn soubor karet moudrost čaker.

Amy Edwards vždycky směřovala k tomu stát se výtvarnicí. Celé své dětství strávila s tužkou v ruce a tato posedlost ji neopustila ani v dospělosti.  Po mnoho let se zabývá i prací s novými médii a využívá každou příležitost k tomu, aby poznala novou výtvarnou techniku a použila ji ve své tvorbě. Její umělecká díla si našla cestu na četné výstavy, do galerií a mnoha knih.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!