Chraň nás od zlého aneb zlo je mezi námi

Chraň nás od zlého aneb zlo je mezi námi 

Vymítání démonů přitahuje pozornost již několika generací lidí. V současné době se tomuto nebezpečnému řemeslu věnuje i policista Ralph Sarchie. O svých zkušenostech vypráví v knize Chraň nás od zlého.

Policista z New Yorku Ralph Sarchie pracuje v nebezpečné části Bronxu. Každý den honí lupiče, násilníky a vrahy. Přesto se rozhodl věnovat boji se zlem i svůj volný čas. Zcela zdarma se věnuje vymítání démonů, asistuje při exorcismech a riskuje svůj život.

V této knize popisuje své příběhy, předkládá návody k vymítání a celkově se věnuje duchovní stránce těchto činností. V rámci několika kapitol popisuje své nejzajímavější a nejhrůzostrašnější případy. Přestože se zdají být neuvěřitelné, policista údajně vychází z vlastních zážitků.

I když neuvěříte v pravdivost jednotlivých příběhů, rozhodně vás náležitě postraší. Oběti se nejdříve ozvou exorcistům a poté jim vyprávějí svůj příběh plný strachu. Jedny straší a sexuálně obtěžuje Incubus, druhé straší neviditelný démon. Po bouchání, skřípání či slyšitelné chůzi většinou dochází i k fyzickému napadení. Oběti si musí vytrpět noci plné hrůzy a následně i bolesti.

Samotný rituál vyhánění démona také není procházka růžovým sadem. Používá se při něm modliteb, relikvií, křížů a svěcené vody. Jestliže je člověk přímo posedlý, může se jeho léčba protáhnout i na hodně dlouhou dobu. A mnohdy vůbec nepomůže. Ďábel musí vyslovit své jméno, aby bylo možné ho odehnat. Většinou se snaží dlouhou dobu předstírat, že vlastně uvnitř člověka vůbec není.

Policista Ralph Sarchie se vedle toho v knize věnuje hodně otázce samotného náboženství. Bez velké a upřímné víry v boha by nebylo možné rituály provádět. Zároveň jsou při této činnosti velice důležití i přátele. Vedle Ralphova hlavního parťáka Joea jsou to i kněží či další vymítači. Malý prostor dostává i běžná policejní práce, která je jeho hlavním zaměstnáním.

Je opravdu velice těžké posoudit, nakolik si autor tuto knihu přibarvil. Možná bych ji nedoporučoval všem, kteří mají opravdu negativní vztah k víře a duchovnu. O náboženství je v ní opravdu hodně řádků a díky tomu bude pro určitou sortu lidí opravdu špatně stravitelná.

Samotné otázka démonů je opět velice subjektivní. Většina lidí asi těmto historkám neuvěří a nebudu lhát, že já jim naplno věřím. Přesto nabízí strašidelné počteníčko a pro příznivce duchů je jako stvořená.

Určitě si nenechte ujít ani stejnojmenný film, který právě běží v kinech. Prozatím jsem ho neviděl, proto nemůžu srovnávat s knihou. Zřejmě bude komerčněji pojatý, a proto i snáze stravitelný pro diváky. Ale ani tuto knihu si nenechte ujít. Donutí vás přemýšlet nad samotným životem a jeho strastmi. A nakonec budete rádi, že vás nic podobného nepotkalo.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!