Jamie McGuire přináší příběh o zombících i vztazích

Jamie McGuire přináší příběh o zombících i vztazích 

Myslíte si, že příběhy o zombících již patří do starého železa? Autorka bestsellerů Jamie McGuiere se Vás pokusí přesvědčit o opaku. Její Červený vrch je plný chodících mrtvol. Vydalo nakladatelství Foruna Libri.

Jednoho dne se objevuje dosud neznámá epidemie, kterou lidé doposud viděli pouze ve filmech. Rentgenová laborantka Scarlet je jednou z prvních, které se podaří dostat s pandemií do kontaktu. Vyšetřuje v nemocnici dívku, u které se virus objevil. Po úbytku váhy a velkých bolestech břicha přichází smrt. Ale tou to zdaleka nekončí. Právě naopak.

Mrtví se mění v zombie a chtějí utišit svůj neovladatelný hlad po lidském mase. Mnoho přeživších se postupně prodírá zemí, aby se pokusilo najít bezpečné místo. Někteří umírají a jiní brání z posledních sil svůj život. Několik lidí se dostane na odlehlý Červený ranč, kde hodlají přežít strašlivou apokalypsu.

Američanka Jamie Mcguire patří k autorkám, které dovedou naplno využít své fantazie. Po dvou milostných románech vychází v češtině naprosto odlišná kniha Červený vrch, která má opět veliký potenciál. Navíc dokazuje spisovatelskou všestrannost této oblíbené spisovatelky.

Nejdříve se čtenář dostává na úplný začátek zombie apokalypsy a sleduje osudy několika hlavních hrdinů. Jsou jimi především laborantka Scarlet, mladá dívka Miranda a otec malé holčičky Nathan. Přestože se v příběhu vyskytne více důležitých postav, právě tito tři se starají o vyprávěná celé apokalypsy. Projevují své názory a pocity, které se jim honí hlavou při záchranách svých životů.

Někteří lidé musí bránit své děti, nebo se je naopak pokoušejí nalézt. V příběhu najdeme mnoho smutku nad ztrátou blízkých. Zároveň čtenář obdivuje i silné přátelství, krachující či nově se tvořící vztahy. Tato kniha rozhodě není jen hororovou zombíkárnou. Vedle strašidelných a brutálních momentů nabízí i milostné scény. Zjevně se autorce nechtělo od tohoto tématu odbočit úplně jiným směrem.

Kniha je opravdu pozoruhodně plná psychologických scén. Vedle již zmíněných vztahů nabízí pohledy na lidi, kteří musejí dorazit své zraněné blízké. Kdyby to neudělali, stali by se z nich další zombie. Ale co když existuje lék? Zastřelit svého životního partnera či přítele prostě není jednoduché.

Červený vrch je vyprávěním o apokalypse, vztazích a ztrátách. Jamie McGuire se tímto ukazuje českým čtenářům v trochu jiném světle. A rozhodně to není její poslední výstřel. Již na konci tohoto roku vyjde první díl série Prozřetelnost, zařazené do literárních žánrů fantasy a young adult. Tato spisovatelka nabízí přesně ten typ knížek, který je v současné době populární. I její nejnovější zombie příběh se úspěšně zařadil mezi její oceňované romány.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!