Harry Potter prozrazuje filmová kouzla

Harry Potter prozrazuje filmová kouzla 

Druhé doplněné vydání nádherné knihy s názvem Harry Potter - Filmová kouzla vyšlo u nakladatelství Slovart. Nechte se zasvětit do filmového světa nejznámějšího dětského hrdiny.

Britská spisovatelka J. K. Rowlingová vytvořila fantastický svět, který ohromil čtenáře po celém světě. Záhy po sepsání si Harry Potter získává neskutečné množství fanoušků a filmová verze na sebe nenechá dlouho čekat. Každý nový díl (knižní i filmový) je přijat s velice kladnými kritikami a nenechává nikoho chladným. Ukončení celé série přineslo mnoha čtenářům veliký žal. Nedokázali si představit svůj život bez nových příběhů o Harrym, Hermioně a Ronovi.

Druhé vydání knihy Harry Potter - Filmová kouzla čtenáře s velkou parádou zasvěcuje zejména do filmového světa tohoto příběhu. Zákulisí natáčení osmidílné filmové série pomohli fanoušků přiblížit hlavní herci i samotní tvůrci.

Nyní již k samotnému obsahu. V knize jsou popsány triky a kouzla ze všech filmových dílů. Na začátku dostává velký prostor Kámen mudrců. Přeci jenom se jednalo o první seznámení s nejslavnějším kouzelníkem a někteří ho považují za nejlepší díl. Dostanete se do zákulisí castingů i prvních nervózních scén. Pro mnoho dětských se jednalo o první zkušenost s natáčením, proto to nebylo vůbec jednoduché.

V průběhu knihy se čtenář seznamuje se všemi důležitými postavami všech sérií. Každá postava dostane svou vlastní stranu, která popisuje začátky hereckého představitele i jeho názory na samotnou osobu. Nesmí chybět důkladná fotogalerie. Fotografie jsou jednou z nejdůležitějších součástí knihy. Nabízejí záběry ze zákulisí, z filmu náčrtky kostýmu pro jednotlivé role. Velice zajímavé je porovnání fotek Harryho Pottera napříč jednotlivými roky. Z malého a plachého chlapce se stal neohrožený mladý muž. Zajímavá je i postava Lorda Voldemorta. Na fotografiích se můžete podívat na líčení herce Ralpha Fiennese.

Další části jsou věnované jednotlivým místům, která sehrála ve filmech důležitou roli. Nechybí Sobí ulice, Příčná ulice, Bradavice či Prasinky. U každé této lokality je popsaný vznik místa. Dozvídáme se podrobnosti o stavbě v ateliérech i natáčení ve skutečných budovách. I tentokrát Harry Potter - Filmová kouzla Vám tvůrci knihy nabízejí celou řadu fotografií. Prohlédnete si plány budov, důležitý detaily jednotlivých scén i záběry z natáčení.

Nesmí chybět ani rychlý popis jednotlivých kolejí, bájných zvířat i důležitých předmětů. Patří mezi ně například létající Ford Anglia. Věděli jste, že se jednalo o skutečné auto z roku 1962? Nechybí ani vrba mlátička, bubák nebo Láskorádův dům.

Popis natáčení jednotlivých filmových pasáží je obzvlášť zajímavý. Velký prostor dostávají tři úkoly z Ohnivého poháru. Pamatujete si druhý úkol, kdy museli jednotliví účastníci vstoupit do hlubin jezera? Natáčení skutečně probíhalo pod hladinou vody. Jak je to možné? O tom se více dozvíte na celé dvoustraně. Dočkáte se i popisu vánočního plesu ve Velké síni. Nesmí chybět ani závěrečná bitva o Bradavice, které se účastnilo velké množství komparzistů.

Důležitou součástí jsou také vložené rekvizity z filmu. Ty jsme prozatím nacházeli zejména v historických publikacích, ale nyní můžete mít kopii dopisu z Bradavic, pozvánku a program na Vánoční ples, obaly sladkostí z cukrárny Medový háj či nálepku se znamením zla. A to stále není všechno. Seznam věcí je hned na začátku knihy.

Druhé doplněné vydání této fantastické knihy je sice maličko dražší, ale nabízí opravdový skvost. Velké množství fotografií, informací ze zákulisí filmu a dokonce i několik rekvizit. Opravdu se vyplatí ušetřit a zakoupit tuto nádhernou publikaci. Pro fanoušky Harryho Pottera se jedná téměř o osobní bibli.

Nyní si navíc můžete o tuto knihu zasoutěžit na našich stránkách: https://www.informuji.cz/clanky/1752-harry-potter-filmova-kouzla-vychazi-v-2-vydani-vyhrajte-si-ho/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!