Přichází nová knižní série pro mladistvé s názvem Horror School

Přichází nová knižní série pro mladistvé s názvem Horror School 

Nakladatelství Fragment vydalo zábavnou, a přesto lehce strašidelnou knihu pro dospívající mládež. Jmenuje se Horror School – Šílený profesor a jejím autorem je Charles Gilman.

Robert Arthur byl vybrán k přestupu na novou školu. Samozřejmě z toho nemá příliš radost. Nikdy nebyl příliš společenský a změna prostředí ho vůbec netěší. Brzy navíc zjistí, že přestoupil společně s Glennem Torkellsem, který ho již několik let šikanuje. Po nálezu krys ve skříňce začíná tušit, že na této škole něco nehraje. Školní knihovna je bludištěm tajných chodeb a učitel biologie se chová velice, velice zvláštně. Získává nové přátele a pokusí se přijít věci na kloub.

První díl z nové série o strašidelné škole nás seznamuje s prostředím a hlavními postavami. Jedná se o literaturu určenou především mládeži a takto je potřeba na ní pohlížet. Přesto je kniha v některých okamžicích i lehce strašidelná a může zaujmout i leckterého dospělého.

Prvním důležitým bodem, který každého zaujme, je název školy. Nese totiž jméno slavného spisovatele z oblasti fantasy, science fiction a především hororu - Howarda Phillipse Lovecrafta. V rámci propagační kampaně k této knize byla vytvořena i vlastní stránka školy, kde se dozvíte spoustu informací. Za tuto promyšlenost si autor a jeho tým rozhodně zaslouží pochvalu.

Jednou z nejdůležitějších věcí na knize je její obal. Podle něho si spousta lidí vybírá samotné romány, protože v dnešní době jich je nepřeberné množství. Musím uznat, že v tomto případě je opravdu výborný. Na úvodní straně se nachází obrázek jedné z hlavních postav – profesora Garfielda Goyla. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Ovšem tentokrát byl použit takzvaný lentikulární tisk. Jedná se o obrázek, který se při naklonění do určitého úhlu promění. Jeho vytvoření určitě není jednoduché, ale na pohled velice zajímavé. Podobné obrázky se budou vyskytovat na všech nadcházejících dílech této série.

I ilustrace v samotné knize výborně doplňují příběh. Díky několika pěkným obrázkům si můžete lehce představit hlavní postavy, monstra či budovy.

Samotný děj knihy má rychlý průběh a je poměrně zajímavý. Autor se soustředil zejména na vykreslení hlavních postav a začlenění strašidelných scén. Kniha je napsaná způsobem, který nikoho neurazí a dnešní mládež by si k ní mohla lehce najít cestu. Výhodou i nevýhodou zároveň může být její tloušťka. Něco málo přes 120 stran opravdu není mnoho. Na druhou stranu v dnešní době, kdy mládež příliš nečte, je takto útlejší kniha neodradí. Naopak je může přilákat a daleko snadněji se prosadit. A to zřejmě bylo autorovým záměrem.

Celá série bude mít poměrně dost částí. Již v tuto chvíli jsou sepsány tři další díly. Následující s názvem Podivné sestry vyjde u nakladatelství Fragment již koncem dubna. Vzhledem k originalitě obalů, poutavosti samotného příběhu i menší délce si může sérii Horror School získat velký počet čtenářů a fanoušků.

Odkaz na stránky Lovecraftovy školy: http://lovecraftmiddleschool.com/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!