Turné 2014: Skupina Škwor představuje nejnovější desku na jarní tour

Turné 2014: Skupina Škwor představuje nejnovější desku na jarní tour 80%

Skupina Škwor vyrazila na jarní pokračování turné Sliby & Lži, na kterém představuje svoji nejnovější stejnojmennou desku. Již od února objíždí s kapelami D.N.A. a Flattus kluby po celé České republice i na Slovensku. Ve středu 12. března předvedli svoji show také v olomouckém klubu S-cube.

Již od sedmé hodiny večerní se S-cube začal plnit rockerkami a rockery, kteří netrpělivě očekávali začátek koncertu. Bohužel hned na začátek jsme dostali špatné zprávy. Pražská rocková kapela Flattus nepřijede, protože onemocněl její frontman. Tudíž spadla celá role předskokanů pouze na D.N.A., kterým se rozproudit publikum příliš nepovedlo.

Ne že by byla jejich hudba špatná, dalo se to poslouchat a sem tam mě některý song i zaujal, daleko tragičtější byla ale jejich komunikace s publikem. Po každé písničce byli diváci nuceni milionkrát vykřikovat název skupiny, kterou do té doby málokdo z nich znal. Již po třetí písni jsem byla na spojení „Kdo jsme? D.N.A.!“ skutečně alergická. Nehledě na to, že jejich baskytarista se celý koncert potácel v silném alkoholovém opojení, kdy chvílemi vypadalo, že vyhodí obsah svého žaludku na diváky v prvních řadách.

Nekonečné vystoupení první skupiny nakonec přece jen skončilo a na pódiu se začala připravovat kapela Škwor, na kterou všichni v sále čekali. Rychle se zaplnil prostor před pódiem a brzy byla místa jen v zadní části sálu. Vyprodáno ale zdaleka nebylo. V sálu postávalo přibližně 250 lidí. Přesto byla atmosféra skvělá, a když se konečně zhasla světla a na stage nastupovali Škworové v čele s Petrem Hrdličkou, začali všichni jásat, ječet a skákat.

Celá show skupiny Škwor neměla chybu. Byla svižná, měla šťávu a byla plná energie od začátku až do konce. Členové skupiny na pódium představili jak nové písničky, tak staré hity, mezi kterými nechyběly songy jako „Sraž nás na kolena“, „Sympaťák“, „Mý slzy neuvidíš“ a mnoho dalších. Celkem zahráli 27 písniček, což je podle nich snad nejdelší playlist, který kdy na turné hráli. Návštěvníci si totiž vyprosili ještě dva přídavky. Pak už se museli se skupinou ale rozloučit.

Celý koncert hodnotím velmi pozitivně. Kromě skvělých písní doprovázela vstoupení skupiny super světelná show, od které mi až oči bolely, a nemohly chybět ani ohně, bez kterých si už vystoupení Škworů ani nedovedu představit. Hodně mě překvapily i písně z nového alba, které jsem do té doby naživo ještě neslyšela. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!