Gabrielův Očistec aneb další zástupce série Hříšné odstíny vášně

Gabrielův Očistec aneb další zástupce série Hříšné odstíny vášně100%

Nakladatelství XYZ ze společností Albatros Media vydalo druhé pokračování úspěšného romanticko–erotického románu od Sylvaina Reynarda s názvem Gabrielův Očistec. Gabriel a Julia jsou zpět a jejich vztah prochází novými zkouškami.

Po prvním tělesném spojení si Gabriel a Julia vychutnávají nové zkušenosti a nacvičují všechny možné způsoby potěšení svého protějšku. Návštěva Florencie je pro oba překrásnou dovolenou, i když v jednu chvíli Gabriel ztropí lehce žárlivou scénu. Romantika a erotické vzrušení je během jejich cest doprovází na každém kroku. Bohužel se jejich společný život začíná po návratu silně komplikovat a téměř bezchybný vztah dostává tvrdé rány. Opět se vynořují bývalí partneři, kteří jim způsobují značné komplikace. Navíc se začnou potýkat s univerzitními pravidly a jejich vztah je téměř v troskách. Přežijí společně řadu katastrof nebo najdou útěchu v náruči někoho jiného?

Druhý díl trilogie Hříšné odstíny vášně navazuje na Gabrielovo Inferno, které vyšlo v loňském roce a stalo se českým bestsellerem. Podobný úspěch si román získal i v zahraničí. Kniha byla nominováno do řady literárních cen a můžete se těšit i na její filmové zpracování. Mnozí jej označují za přímého nástupce série 50 odstínů šedi.

Nyní už přistupme k samotnému pokračování, které nese název Gabrielův Očistec. Opět se dočkáte výborného popisu obou postav, které jim dodávají na naprosté věrohodosti. Jednotlivé emoce jsou natolik silné, že ovlivňují děj celého příběhu. Gabriel ještě nikdy nebyl tolik zamilovaný a jeho láska se díky sexu ještě více prohlubuje. Neméně uchvácena je i Julie, a proto je jejich vztah téměř dokonalý. Avšak náhle přichází hned několik problémů a vše se začíná rozpadat. Autor nám názorně dokazuje, že umí popsat nejen šťastné a zamilované pocity. Smutek a pocit zrady dokáže být daleko silnější než láska. Gabriel se během těchto dnů začíná měnit a stává se téměř jiným člověkem. Právě díky tomuto mistrovskému způsobu, kterým autor popisuje emoce, dokáže kniha vybočit z řady mnoha jiných erotických románů.

Prvnímu dílu jsem vyčítal nedostatek sexu, ale tentokrát už si fanoušci erotických románů přijdou na své. Po prvním tělesném sblížení nedokáže ani jeden potlačit své sexuální touhy. Nejedná se o žádný tvrdý sex, ale o romantické milování. Tímto se výrazně odlišuje od série 50 odstínů. A právě díky tomu si získává i zařazení romanticko–erotický román.

V neposlední řadě knihu dotváří výborné prostředí. Gabriel má hlavu plnou nápadů a dokáže vždy přijít s něčím originálním. Vedle historických míst (galerie Uffizi) se jedná o různé vily a účelně vytvořené prostory. I tato součást děje dotváří kvalitu čtenářského požitku. A mnoho čtenářu v něm najde inspiraci do svého vlastního života.

Gabrielův očistec rozhodně nezklamal a je opět výbornou knihou pro všechny příznivce podobně zaměřených románů. Názor si samozřejmě musí udělat každý sám. Některým se Inferno líbilo více, ale i Očistec si jistě získá řadu fanoušků. Přibylo zejména romantických, ale i erotických prvků. Román má chvílemi opravdu strhující děj a propracování příběhu nabízí uspokojující zážitek ze čtení. Pochválit musíme i celkové zpracování a krásnou obálku. Tento román prostě stojí za pořízení.

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!