Jazzový příval energie s Denise Gordon v pražské Redutě

Jazzový příval energie s Denise Gordon v pražské Redutě 

V rámci ukončení 35. ročníku mezinárodního jazzového festivalu Jazz fest v jazz klubu Reduta v Praze jste se mohli nechat bavit britskou jazz-blues-gospel zpěvačkou Denise Gordon. Denise je skvělým příkladem černošky, která se narodila pro zpěv, své publikum a která svůj dar zpívat skvěle ovládá. Stačilo se chopit mikrofonu, přátelsky se s novými tvářemi pozdravit, prohodit pár vtípků a milá atmosféra už se o sebe postarala sama.

Naprosto neotřele si publikum spřátelila tak, že pokud bych někdy jela do UK, mohla bych si být jistá, že bych se s ní na čaji rozhodně nenudila. Denise Gordon není v této branži žádným nováčkem. O jejich pěveckých kvalitách a showmanských předpokladech se mohla přesvědčit dokonce i samotná matka Anglie, Její Veličenstvo Královna Elizabeth II.

Denise již několik let spolupracuje s českým legendárním big bandem J.J. Jazzmen. Společně tak pro nás připravili skladby jako When you're smiling od Luise Armstronga, Don't mean a thing od Duka Ellisona nebo působivý, vánočně laděný hit Baby, I want you, please come home od Charlesa Warfield a další.

Festival dále nabídl další špičky mezinárodní jazzové scény. Například dvojnásobného držitele ceny Grammy, uměleckého ředitele Mingus Big Bandu, skladatele a aranžéra BORISE KOZLOVA společně s krajanem ALEXEM SIPIAGINEM, dále pak famózního trumpetistu z New Yorku JEREMY PELTA, jihoafrického saxofonistu RUS NERWICH, britskou bluesovou legendu OTISe GRANDa a mnoho dalších bravurních, svérázných muzikantů v různých formacích, z nichž nejpočetnějším byl čtyřicetičlenný EAST WEST EUROPEAN JAZZ ORCHESTRA.

Rozhodně doporučuji počkat si na dalšího zahraničního hosta, který vám může příjemně otevřít možnosti večera.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Reduta Jazz Club

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!