Světová soutěž neslyšících Miss Deaf World již potřinácté v Praze

Světová soutěž neslyšících Miss Deaf World již potřinácté v Praze 

V sobotu 13. července se prostory TOP HOTELu Praha staly dějištěm již 13. ročníku mezinárodního klání, kdy o korunku Miss Deaf World 2013 a počtvrté v rámci soutěže Miss Deaf Europe se utkalo 41 krásek z různých koutů světa a poprvé se v soutěži Mister Deaf World a Mister Deaf Europe utkalo také 11 mladých mužů.

Průvodní akcí tohoto mezinárodního finále byla módní přehlídka World fashion show, která se konala ve středu 10. července ve Velkém sále Lucerny v Praze. V rámci velkolepé módní přehlídky za podpory předních českých modelek, kde se soutěžící představili ve sportovních i desénových modelech a také ve svých národních krojích, vystoupili Gabriela Gunčíková, Sabina Křováková a Martin Šafařík.

Jak už to bývá na soutěžích krásy zvykem, představili se finalisté v rámci módní přehlídky ve večerních šatech a nechyběla ani tradiční promenáda v plavkách. Ve volných disciplínách převládal hlavně tanec. Od baletu, scénického tance, latiny až po regionální tradiční rytmy, přestože jsou soutěžící neslyšící a nedoslýchaví. Reprezentantka Švédska dokonce zazpívala.

Večerem provázeli Lenka Vacvalová a Petr Vojnar a jelikož byla v publiku také značná část neslyšících, byli tlumočeni tlumočníky znakové řeči. Specifikem je, že diváci místo potlesku mávají zdviženýma rukama.

V porotě zasedla řada známých osobností jako Miroslav Etzler, Luba Skořepová, Petra Černocká, Markéta Hrubešová, Michaela Ochotská, Ivan Vyskočil a Kamila Nývltová.

Na slavnostním večeru vystoupila slovenská taneční skupina Čarovné ostrohy, zazpívaly také Kamila Nývltová a Jitka Válková.

Královnou krásny neslyšících světa se stala pětadvacetiletá Zhaisy Payová z Brazílie. Titul Mistr Deaf si odnesl Mexičan Cristina Bernal. Titul první vicemiss získala Slovenka Erika Ďuricová, druhou vicemiss se stala Queval Marianneová z Francie.

Titulem Miss Deaf Europe byla oceněna Kinal Timea Melindaová z Maďarska, stejný titul mezi muži byl udělen Čechovi Bohušovi Vlačuhovi.

O titulu Miss sympatie hlasovali samotní soutěžící a odnesla si ho opravdu sympatická reprezentantka z Mali Sako Niahkaleová.

Podle prezidenta soutěže Josefa Uhlíře napomáhá tato akce nejen sluchově postiženým dívkám, a nyní již také chlapcům z celého světa v jejich životě, ale také každoročně umožní ukázat široké slyšící veřejnosti, že jsou i přes své postižení ve všem naprosto rovni slyšícím lidem a touží prožít svůj život radostně a naplno.

Liidé zde mají možnost přesvědčit se na vlastní oči, že když dostanou tyto sluchově postižené dívky a chlapci stejnou možnost a šanci, jako mají lidé slyšící, mohou stejným způsobem pracovat a dělat vše tak, jak to děláme s naprostou samozřejmostí my.

Foto: macciani.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!