Laura Day: Tak se přání stávají skutečností. Opravdu?

Laura Day: Tak se přání stávají skutečností. Opravdu? 

Další kniha na podobné téma. Věčný Zákon přitažlivosti. Lze vůbec ještě něco najít u nové autorky? Ačkoliv, tak nová není. Laura Day je autorkou bestselleru Vítejte v krizi!, který vyvolal kontroverzní reakce.

Opravdu každý není ten typ, který by krizi vítal a bral ji jako výzvu být lepším člověkem. Lidská bytost je spíše pohodlná a má ráda svůj klid.

Tady se však zkušená poradkyně Laura Day snaží o něco jiného, alespoň podle toho, co se píše v anotaci:

Mezinárodně uznávaná spirituální učitelka Laura Day vás prostřednictvím této knihy naučí, jak být úspěšný v každé oblasti svého života. Její rady vám krok za krokem pomohou rozvinout schopnosti, které mají úžasnou moc a dovedou změnit váš život. Autorka, která tyto nástroje uvádí v život, sama zažila, že dokážou přinést úspěch, zdraví a bohatství a skutečně vytvořit v životě člověka zázračnou proměnu. Vaše sny se stanou skutečností. Laura Day ví, že je to opravdu možné, a prozradí vám, jak na to.

Lze říci, že kniha nelže. Opravdu se tu dozvíte i něco nového, ačkoliv třeba Zákon přitažlivosti znáte skrz naskrz třeba od Rhondy Byrne nebo Esther a Jerryho Hicksových. Autorka vsadila na rozvinutí svých vlastních zkušeností a vymyslela svou vlastní metodu, kterou pojmenovala velmi lidsky:

Telepatie tělesného tepla - v podstatě tu jde opět o to samé, jen jaksi hřejivěji rozvíjí procítění svého vlastního nitra, vysílání myšlenek a pocitů do prostoru, a tím aktivuje nejen vlastní intuici, ale také telepatii směrem k ostatním. Samozřejmě z toho vychází i další, jen zdánlivě okrajová témata, jako je telepatie, prekognice nebo samoléčení. Některé z těchto metod lze použít i ve spánku, nebo lépe - vyvinout úsilí, aby tyto metody fungovaly ve spánku, aktivovaly naše tělo a dávaly nám odpovědi například ve snech.

Chcete-li si o tomto tématu přečíst něco navíc, něco, co jste možná ještě nikde nečetli, pak je tato kniha opravdu dobrou volbou. Není to pořád dokola stokrát omílané, ale je tu ta nadstavbová hodnota, která může zaujmout i skeptického čtenáře. I tak je třeba ale brát v úvahu, že jde o americkou autorku a knihu možná až zbytečně zaštiťuje Jennifer Aniston, Brad Pitt nebo Demi Moore, a to podle mého názorou nepříliš inteligentními komentáři. Je to škoda, kniha tak může na první pohled působit jako laciný konzumní americký brak.

A někdo ji tak může i vnímat.

Přesto - obsahuje pár cenných rad, které se mohou stát tím, co vám opravdu splní přání a změní realitu života.

Příjemné čtení, pokud si u něj zachováte sebelásku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!