Balada pro banditu a další divadelní esa na Colours

Balada pro banditu a další divadelní esa na Colours 

Návštěvníci hudebních festivalů jsou nenažraní labužníci, kteří nikdy nemají dostatek kulturní potravy a žádné předložené menu pro ně není dost dobré. Fandové Colours of Ostrava se hrdě řadí mezi ty nejhladovější a nejvybíravější. Nicméně organizátoři tohoto mezinárodního hudebního festivalu zvládají každoročně nakrmit i ty nejnáročnější z nich. Do začátku dvanáctého ročníku ostravské přehlídky světových hudebníků zbývají již jen necelé dva měsíce, a tak se letošní program začíná naplňovat.

Ten, kdo již na své ruce alespoň jedenkráte nosil pásku s logem Colours, dobře ví, že vyjma koncertů chystá letní Ostrava i další zážitky. Hlavním nosníkem nehudební části programu jsou nepochybně divadelní představení. Ta se stejně jako v loňském roce uskuteční v unikátním prostoru multifunkční auly Gong.

Vlajkovou lodí divadelních představení letošního ročníku je ojedinělá verze Balady pro banditu připravovaná režisérem Vladimírem Morávkem se souborem Divadla Husa na provázku. „Režisér představení přenese do unikátního prostoru sálu Gong, a na diváky proto čeká mnoho překvapení. Scénou se totiž stane kompletně celý prostor sálu skoro až do samého stropu a herci či hudebníci se možná ocitnou i okolo Gongu,“ vysvětluje dramaturg divadelní scény Jiří Moravčík.

Žrouti tanečních vystoupení jistě zajásali nad ohlášením představení Kolik váží vaše touha? souboru VerTeDance, v němž dochází k propojení moderního tance s živou hudbou kapely Zrní. Dílo získalo cenu Taneční inscenace roku na festivalu Česká taneční platforma 2012 a Lucia Kašiarová za svůj výkon obdržela cenu Tanečnice roku 2012.

Na stejné jeviště se chystá dalších sedm divadelních souborů. „Žánrově se diváci mohou těšit na současný tanec, akční historické drama, kabaret, improvizaci, divadelní sitcom, loutky i klauniádu,“ představuje Jiří Moravčík rozptyl scény.

Kompletní výčet divadelní scény:

 
Většinu návštěvníků jistě potěší plánovaný rezervační systém, který se rozběhne v průběhu června a měl by zabránit frontám před budovou plynojemu. Konkrétní data a časy jednotlivých představení vypustí webovky festivalu taktéž ke konci příštího měsíce, stejně jako další koření celého programu.

Čtyřdenní vstupenky v současné ceně 1 790 Kč jsou k dostání do 31. května 2013 v síti Ticketpro, e-shopu Colours of Ostrava (http://eshop.colours.cz) nebo fyzicky v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. V e-shopu jsou také v prodeji místa v kempu, parkování u areálu festivalu nebo u stanového městečka.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Pérák
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!