Prohlídka vás provede třemi nově renovovanými sály, které před rekonstrukcí v roce 2013 nebyly veřejnosti přístupné. Autorem expozice je zoolog Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně Dušan TRÁVNÍČEK.

Představuje jednotlivé zoogeografické oblasti pomocí přírodnin, mapek, textů a fotografií. To, co je pro návštěvníky nejatraktivnější jsou stovky nejrůznějších preparátů živočichů z celého světa – k vidění jsou kostry, vycpaniny, kapalinové preparáty, hmyz v entomologických krabicích.

Řada pozoruhodných exponátů pochází ze sbírek hraběte Seilerna, zakladatele ZOO Lešná.

Nesporným unikátem expozice je kostra slonice Sumatra, která je jedinou vystavenou kostrou slona v republice. Doplňují ji informace o životním příběhu tohoto zvířete.

Expozice je řazena zoogeograficky - návštěvníci při vstupu do každé zoogeografické oblasti míjí mapu, kde je příslušné území zvýrazněno, shrnuty jsou tu údaje o klimatu, hlavních vegetačních zónách a vývoji zvířeny. Připojeny jsou fotografie charakteristických krajin, biotopů i zvířat dané oblasti. Tím nejdůležitějším jsou ovšem vystavené preparáty živočichů.

Otevírací doba a vstupné

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zvířata na Zemi a...

Villa MemoriesZlín (9.3 km)

Vila VyšehradLuhačovice (15.7 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (15.7 km)