Dvořák, Liszt i Beethoven. Do Mladé Boleslavi míří tvorba mistrů klasické hudby

Dvořák, Liszt i Beethoven. Do Mladé Boleslavi míří tvorba mistrů klasické hudby

Adresa:

Mladá Boleslav, třída Václava Klementa 294

Termín: 16.3.2022

16březen středa 19:00

Žánr: koncertyvážná hudba klasika


Už 16. března 2022 rozezní prostory mladoboleslavského ŠKODA MUZEA tóny Dvořákovy předehry Můj domov, Lisztova prvního klavírního koncertu Es dur nebo Beethovenovy „Osudové“ páté Symfonie. V rámci cyklu Rok na 4 doby je zahraje symfonický orchestr Česká Sinfonietta s šéfdirigentem Radkem Baborákem a hostujícím uznávaným klavírním sólistou Miroslavem Sekerou.

„Půjde již o druhý z celkem čtyř koncertů, které se v Mladé Boleslavi uskuteční během jednotlivých ročních období a ve všech případech nabídnou divákovi úplně rozdílné pojetí klasické hudby,“ říká Iva Benešová členka pořádajícího spolku 4ART. „Cílem koncertů je představit hudební hvězdy české i světové scény v různých zajímavých prostorách středočeského města. Uměleckým garantem celého projektu je špičkový klavírista Miroslav Sekera, který ho řídí nejen po dramaturgické, ale i umělecké stránce.“

Ten posluchačům zahraje na koncertní křídlo Petrof Monsoon, které s pomocí veřejné sbírky Spolku přátel umění Mladá Boleslav během loňského roku pořídilo místní Městské divadlo. Do sbírky významnou částí přispěl Nadační fond ŠKODA AUTO, který prostřednictvím grantu Nové vize pro kulturu podpořil také koncertní cyklus Rok na 4 doby.

„Podpora kulturních akcí je z našeho pohledu velmi důležitá. Tím spíš, že poslední dva roky byly v tomto ohledu kvůli koronavirové pandemii velmi složité, ať už pro samotné umělce, jejichž profese patřila k těm nejvíce zasaženým, tak všechny ostatní, kteří přišli o možnost nejen se odreagovat, ale také se například vzdělávat. Proto jsme se také rozhodli podpořit koncertní cyklus Rok na 4 doby.“ vysvětluje Ladislav Kučera, ředitel Nadačního fondu ŠKODA AUTO.

O grant určený na podporu kulturního projektu na Mladoboleslavsku, který vyhlašuje Nadační fond ŠKODA AUTO, se mohou kreativní osobnosti z celé České republiky hlásit i letos, vyhlášen bude v dubnu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Mladá Boleslav Akce v obci Mladá Boleslav

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dvořák, Liszt i...

Zámek LoučeňJizbice (16.6 km)

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (16.6 km)

Středověký hotel DěteniceDětenice (19.1 km)