Sculpture Line 2018

Sculpture Line 2018

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 250

Termín: 13.6.2018 30.9.2018

13čer - 30zář celý den

Žánr: festivalpro děti


Sochařský festival SCULPTURE LINE se letos kromě Prahy uskuteční i v řadě českých a moravských měst. Od 13. června do 30. září ozdobí české a moravské ulice, náměstí a další veřejná prostranství desítky výtvarných děl slavných i začínajících umělců od nás i ze zahraničí.  Festival proběhne například v Praze, Plzni, Pardubicích, Trutnově, Broumově, Liberci, Zlíně, Olomouci a Ostravě.

Velkou festivalovou novinkou letošního roku bude doprovodná výstava, která odstartuje 15. června v pražské Galerii Mánes. Pro veřejnost bude otevřená do konce června a kromě samotné expozice nabídne i doprovodný program v podobě workshopů, přednášek a programu pro děti. Poté se také vydá na cestu po Republice.

SCULPTURE LINE umisťuje současná sochařská díla do veřejného prostoru tak, aby do něj vnesla nové emoce, dala mu novou tvář, naznačila nové příběhy. Volbou lokace či trasy objeví návštěvník další souvislosti místa, času a uměleckého díla. V uplynulých třech ročnících festivalu zaujala variace na Buddhovu sochu na Letišti Václava Havla, Průzkumníci či obří Chobotnice vznášející se na hladině Vltavy, majestátní bronzoví Koně Michala Gabriela „cválající“ po piazzetě Národního divadla nebo Nohy z vody Kurta Gebauera umístěné ve Vojanových sadech. Zlatým hřebem loňského roku byla bezesporu instalace významného současného britského sochaře, držitele Turnerovy ceny, Tonyho Cragga na náměstí Republiky či sochy nestora českého sochařství Olbrama Zoubka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sculpture Line 2018

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (236 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 049 metrů)

ValentinskaPraha (1 120 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (450 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (600 m)