Vasilův Rubáš

Vasilův Rubáš

Adresa:

Praha, Malostranské náměstí 21

Termín: 24.3.2023
Vstupné:

200 - 250

24březen pátek 20:30

Žánr: koncertyfolk reggae punk Praha

Umělci: Vasilův Rubáš


Folk-reggae-punkové duo ve složení Filip „Vasilděda“ Novák (kytara, akordeon, zpěv) a Petr „Ruby“ Rubáš (perkuse, zpěv) je novým objevem hudební scény. Nápadité, trefné a vtipné texty, neotřelé a přitom chytlavé melodie, k tomu střídmá instrumentace, zároveň zajímavé aranže – to vše je Vasilův Rubáš. Stylovou nezařaditelností a zároveň otevřeností a dravostí dokáže Vasilův Rubáš zaujmout jak folkové publikum (1. cena v rámci Mezinárodní Porty 2012), tak i festivalové diváky na punkovém festivalu.

Vasilův Rubáš je hudební skupina, která vystupuje od roku 2003 původně na pražské scéně a do širšího povědomí vešla jako vítěz Mezinárodní interpretační soutěže Porta v Ústí nad Labem v roce 2012. Přestože jde o folkovou soutěž, kapela inklinuje k široké škále stylů, např. reggae, ska, punk.

První polovinu dua tvoří Filip Vasilděda Novák, který také vystupuje s kapelou Basta Fidel a prošel řadou dalších (Banditos,Bůhví, Parajazz). Je autorem převážné většiny písní a kromě zpěvu obsluhuje akordeon a akustickou kytaru.

Druhou polovinou dvojice je Petr Ruby Rubáš, který je známý také jako herec divadla Esence, ale vystupoval například se souborem renesanční hudby Musica ad tabulam, nebo s punkovou kapelou Debilní název. Ve Vasilově Rubáši kromě zpěvu a zvukových efektů obsluhuje především djembe.

Tato dvojice hrála pro intelektuální, přemýšlivé publikum. Po návalu nové vlny inspirace však neurazí ani zapřísáhlé příznivce punku. Narozdíl od konkurenčních seskupení okázale ignoruje zahraniční vlivy a inspiraci loví ve...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce