Hromosvod + vzácný host křest CD Na kraji nebe

Hromosvod + vzácný host křest CD Na kraji nebe

Adresa:

Praha 1, Malostranské náměstí 21

Termín: 20.10.2021
Vstupné:

250 - 300

20říjen středa 20:30

Žánr: koncerty


25.11. to bude čtvrt století, co Ondřej Fencl v šatně ZŠ Horáčkova před vyučováním oslovil dva spolužáky, jestli by s ním nehráli v kapele Hromosvod - i stalo se. Nejdřív to byl kinderfolk, pak folk, pak folk-rock charakteristický souzvuky houslí a příčné flétny a říznými bubny... Dnes je Hromosvod plný elitních českých sidemanů a hraje prostě písničky. Citlivě, něžně i divoce, tak, jak se sluší. 25.11. u příležitosti 25 let uslyšíte průřez celým čtvrtstoletím... od téměř všech muzikantů, kteří za tu dobu Hromosvodem prošli.

Autorská tvorba sedmatřicátníka Ondřeje Fencla, kterého znáte též od 5P Luboše Pospíšila, z nedávné sestavy Marsyas, ze Schodiště nebo z tria s Vladimírem Mertou a Janem Hrubým. Oproti původnímu folk-rocku hraje nyní Hromosvod barevněji, více pro písničku, méně na odiv. Zpěváka, kytaristu a klávesistu Fencla doprovází na elektrickou kytaru Vojtěch Jindra (m.j. Bran), na housle Hana K. Vyšínská (m.j. Inflagranti), na baskytaru Jaryn Janek (m.j. K. Střihavka, Krucipüsk…) a legendární bubeník Tomáš Marek (ex-Lucie, Kollerband...).

Texty plné vnitřních rýmů a nevšedních obratů, uvěřitelný zpěv, virtuózní housle, knopflerovská kytara a nekompromisní rytmika - to je Hromosvod v roce 2019.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hromosvod + vzácný...

The Golden Wheel HotelPraha (419 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (826 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (856 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (405 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (422 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (843 m)