Rosteme s knihou - Čtenář na jevišti 2019

Rosteme s knihou - Čtenář na jevišti 2019

Adresa:

Praha 5, Štefánikova 57

Termín: 17.12.2019

17prosinec úterý 09:00

Žánr: ostatní akcepro dětisetkánípřehlídkasoutěž


Nesoutěžní přehlídka literárních dramatizací v podání dětských souborů, které formou scénického čtení prezentují vybrané knižní předlohy.

7. ročník projektu konaného v rámci kampaně na podporu četby knih Rosteme s knihou. Je určený dětem a mládeži v literárně-dramatických oborech, zájmových sdruženích, školních kolektivech a v  dalších kroužcích. Jeho hlavním cílem je motivovat děti a mladé lidi k četbě a přiblížit jim řadu možností práce s textem, zároveň se projekt snaží nabídnout pedagogům a knihovníkům inspiraci a podklad pro práci s dětmi

Ústřední aktivitou projektu je čtení nahlas v podobě scénického čtení. Pro děti je tento projekt zábavou, ale zároveň by pro ně měl být motivem ke čtení. Aby samy měly zájem přečíst si původní literární předlohu.  V disciplíně scénického čtení se děti nemusí učit texty pro inscenaci zpaměti, naopak je mají předčítat. Kniha a původní literární text stále hrají při dramatizaci zásadní roli. 

Přihlášené soubory svou činnost při přípravě scénického čtení zdokumentují a zašlou v elektronické podobě. Odborná porota vybere pět nejinspirativnějších a nejzajímavějších inscenací k nesoutěžnímu předvánočnímu setkání, kde soubory předvedou nastudovaná představení. 

Každoročně se hlásí desítky souborů z celé České republiky se zajímavými literárními úpravami, a tak se i letos můžeme těšit na další kreativní práce “čtenářů na jevišti“.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rosteme s knihou -...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (592 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (962 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 256 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (793 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (1 070 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (420 m)