Pretty Yende

Pretty Yende

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 20.11.2019
Vstupné:

200 Kč - 1 700 Kč

20listopad středa 19:30

Žánr: koncertyklasická hudba


Pretty Yende - soprán
Michele D'Elia - klavír

Příběh jihoafrické sopranistky Pretty Yende připomíná krásnou pohádku: v 16 letech slyšela v jedné reklamě slavný Květinový duet z opery Lakmé a od té chvíle měla jedinou touhu: stát se zpěvačkou. Sen se jí vyplnil. Díky stipendiu vystudovala Jihoafrickou akademii hudby a záhy už vyhrála dvě prestižní soutěže: Belvedere a Operalia Plácida Dominga. Mezinárodní pozornost si získala debutem v newyorské Metropolitní opeře: 17. 1. 2013 vystoupila jako Adele po boku Juana Diega Flóreze v Rossiniho opeře Hrabě Ory a kritika nešetřila superlativy. Úspěch byl o to větší, že šlo o záskok a roli Adele se Pretty naučila za pouhý týden! 

Recitál ve Smetanově síni zařadila Pretty Yende do svého exkluzivního podzimního turné. Nejprve se představí ve Frankfurtu (29. 10.), po Praze (20. 11.) bude pokračovat do Barbican Hall v Londýně (25. 11.) a turné zakončí ve slavné newyorské Carnegie Hall (4. 12.). V písňovém repertoáru slavných romantických skladatelů doprovodí umělkyni vynikající italský klavírista Michele D'Elia, který pravidelně vystupuje s renomovanými sólisty včetně Pretty Yende a Juana Diega Flóreze mj. na festivalech v Baden-Badenu či ve Verbier a v operních domech v Curychu, Římě, Benátkách a v milánské La Scale. D’Elia se podílí také na mistrovských kursech významných pěvců (Renato Bruson, Mirella Freni, Luciana Serra, Luis Alva, Raina Kabaivanska, Luciana D'Intino, Katia Ricciarelli a Alberto Zedda).

Koncert Pretty Yende se uskuteční v rámci oslav 30. výročí pádu železné opony. Den po koncertě 21. 11. povede Pretty Yende masterclass neboli „Hodinu zpěvu, nejen o zpěvu“.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pretty Yende

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)