MENU: Sólveig Matthildur (ISL), support: False Trance dj set (CZ)

MENU: Sólveig Matthildur (ISL), support: False Trance dj set (CZ)

Adresa:

Praha 3, Krásova 27

Termín: 30.11.2018
Vstupné:

120,-

30listopad pátek 20:00

Žánr: koncerty


Sólveig Matthildur Kristjánsdóttir patří mezi nejvýraznější postavy nastupující generace islandských umělců, kteří nepodléhají zjevným trendům a netěží z prostého zájmu o tamní hudební scénu. Ba naopak jako jedna ze zakladatelek hudebního magazínu Myrkfælni, který mapuje aktuální hudební underground islandské hudební scény ji představuje v jiných než stereotypizovaných souvislostech běžných Evropanů.

Sólveig reprezentuje generaci umělců, kteří dobrovolně opouštějí svoji domovinu, aby nalezli jinde, než na turisticky znásilněném ostrově, tvůrčí klid a inspirativní prostředí. Její domovské post-punkové či synth-punkové trio Kælan Mikla je již etablovaným jménem na dark či post-punk scéně. Svoji všestrannou hudební tvář, jako producenty i interpretky současně, naplňuje především ve svém sólovém projektu. Debutové EP s názvem Unexplained Miseries & the Acceptance of Sorrow (2017) je prosycené syntetickými beaty současné postklubové scény a nekonečným echem jejího zastřeného vokálu, v podobě gradujících skladeb s typickou severskou atmosférou. Mimořádně esenciální zážitek slibuje však materiál z právě dokončeného prvního alba, jenž oficiálně vyjde až po aktuálním evropském turné. Výčet hostů na tomto albu je totiž více než zajímavý (mj. Deb Demure z Drab Majesty).

Večer otevře hybridní dj set False Trance, do kterého kromě vytříbené selekce aktuálních hudebních lahůdek zapojí také svůj hudební hardware a propojí jej o částečnou živou složku Ondřej Parus, mimo jiné člen Lightning Glove, RUiNU či ex-Sister/Body a hybatel pražského vydavatelství Red for Colourblind. Aktuální Ondřejovo alterego představuje jeho tribálnější a rytmičtější hudební tvář, přičemž jeho doménou stále zůstává hledání nových zvuků a jejich vrstvení za pomoci loopingu. Ať již jde cestou nervního těkání psychedelického postdubu (Sister/Body) či kolaborace s aktuální postklubovým soundem podvratného raveu (Lightning Glove), vždy si buďte jisti hustým hypnotickým závojem zvuků, ze kterých se může vynořit v zcela nečekaných souvislostech třeba i cover Rolling Stones.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

27duben sobota 18:00

27duben sobota 19:00

E Converso

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

27duben sobota 20:00

27duben sobota 20:00

Pan Lynx Unplugged

, Malostranské náměstí 21 Koncert

Ubytování v okolí akce MENU: Sólveig...

Žižkovská televizní věžPraha (443 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (780 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 590 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (437 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 398 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 305 m)