Pacifik - koncert ke 100. výročí trampingu

Pacifik - koncert ke 100. výročí trampingu

Adresa:

Plzeň, Kopeckého sady 13

Termín: 12.2.2018
Vstupné:

230 / 210 / 180

12únor pondělí 19:30

Žánr: koncertyfolk


Skupina Pacifik je již pět desetiletí jedním z nejvýraznějších uskupení v žánru trampské a folkové hudby - je tedy nasnadě, že u příležitosti stého výročí vzniku trampingu nesmí Pacifik v plzeňské Besedě chybět! Pacifik založilo roku 1971 společně několik hudebníků z bývalých hudebních skupin Drnkači a Mantrap – Tony Linhart a manželé Maršálkovi.

Od svého vzniku urazila kapela velký kus cesty – prošlo jí nejedno známé jméno českého folku, každé z nich přineslo do Pacifiku něco obohacujícího. Ústřední duo Tony Linhart a Helena Maršálková ale zůstává věrné dodnes. Není se co divit, že má Pacifik na kontě hned několik Port - písničky jako Velrybářská výprava, Cestou do stínadel, Velká vlaková loupež, Jaro nad Bretaní nebo Karlínský nábřeží jsou i po desítkách let zapsány v srdcích věrných fanoušků stejně jako vzpomínky na společné potlachy s Hoboes bratrů Ryvolových.

Přijďte tedy do Besedy vzdát kapele hold sborovým „umí“, ale hlavně si u příležitosti kulatého výročí všech trampů společně zazpívat ty nejznámější písničky, písničky plné lidskosti… Současná sestava skupiny: Tony Linhart - kytara, zpěv Helena Maršálková - zpěv Marcela Voborská - zpěv Honza Frühwirt (Andělín) - kytara, zpěv

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

4červen úterý 18:00

3říjen čtvrtek 20:00

Kabát v Plzni 2024

, Štefánikovo náměstí 1 Koncert

30srpen pátek 15:00

Ubytování v okolí akce Pacifik - koncert ke...

Vila VerunkaPlzeň (6.7 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.1 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.5 km)