Advent v Domě knihy

Advent v Domě knihy

Adresa:

Ostrava, Smetanovo náměstí 222/8

Termín: 2.12.2018
Vstupné:

Zdarma

2prosinec neděle 15:00

Žánr: ostatní akce


V Domě knihy naděluje Ježíšek

Přijďte zahájit advent do Domu knihy a ponořte se s námi do vánoční atmosféry. V rámci divadelního představení se přeneseme do Betléma, popovídáme si o zajímavostech a historii Vánoc a začneme psát dopis Ježíškovi. Vrcholem našeho odpoledne pak bude slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Domě knihy.

Na akci se podílí Spolek pro tradiční Vánoce s projektem Advent a Vánoce s naším Ježíškem“. Jeho cílem je hledání harmonie mezi tradiční vánoční symbolikou a požadavky komerční komunikace a obnovení jedinečné vánoční atmosféry v srdci Evropy.

Ježíška jsme si uchovali ve svých srdcích. Stále stojíme o naši místní vánoční tradici a její zachování bez cizorodých symbolů. Hlavní postavou a symbolem adventu a Vánoc u nás je náš Ježíšek. Ve veřejném prostoru se však setkáváme s množstvím cizorodých prvků, které u nás nemají své místo a nemají žádný vztah k naší tradici. Veřejnost volá po obnovení tradičního adventu a Vánoc s Ježíškem. Obnovit je lze pouze skrze návrat tradiční vizuální podoby Ježíška.

Podoba našeho Ježíška je historicky autentická s představami našich předků o nadělujícím Ježíškovi. Je inspirovaná Pražským Jezulátkem – světově nejznámější českou soškou.

Náš Ježíšek – král Vánoc a lidských srdcí, naděluje dárky skrze své poselství: „Mějte se vzájemně rádi a tuto lásku si projevujte.“

Rezervujte si místo na webových stránkách. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Advent v Domě knihy

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)