Dům kultury Akord, Ostrava

Dům kultury Akord

Ostrava, náměstí SNP 1

Není tu akce, kterou Dům kultury Akord pořádá? Přidej ji
Dům kultury v Ostravě-Zábřehu je místem kulturních a společenských zážitků, přátelských setkání, místo přinášející zábavu, vzdělání i odpočinek a relaxaci. Stojí již od roku 1959 a každoročně připravuje nepřeberné množství kulturních, vzdělávacích, zábavných pořadů i mimořádných projektů.

Za svou historii prošel Dům kultury úspěšnými i náročnými obdobími spojenými především s různými vlastníky i s vyvíjející se celospolečenskou ekonomickou situací, ale v posledních letech si našel svénezastupitelné místo významné kulturní instituce moravskoslezské metropole. To by se nepodařilo bez stabilního vlastníka, jímž je od roku 2005 statutární město Ostrava.

V různých dobách se dům kultury v Ostravě-Zábřehu také různě nazýval. Dům kultury NHKG (pro nepamětníky: Nové huti Klementa Gottwalda), poté Dům kultury NH Ostrava-Jih, nyní oficiálně Dům kultury Akord Ostrava-Zábřeh.

Akord disponuje 3 sály7 salonky4 učebnami, letní zahradou s dětským hřištěm a 3 cvičebními sály. Některé prostory jsou klimatizovány, budovu pokrývá síť wifi. Samozřejmostí je moderní ozvučení, osvětlení a další audiovizuální technika. Součástí Akordu je také luxusní restaurace s terasou a hotel. V jeden okamžik může Akord pojmout až 1 000 návštěvníků.

Rok 2013 je pro Akord přelomový. Mění totiž svou tvář a stává se z něj moderní, komfortní, elegantní společenské a kongresové centrum. To vše díky rozsáhlé a velmi zdařilé rekonstrukci.



Dům kultury Akord a okolí - aktuální program a vstupenky

vytisknoutMáš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Dům kultury Akord: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!