Čankišou

Čankišou

Adresa:

Brno, Poštovská 6

Termín: 29.12.2022
Vstupné:

200/250,- sezení 300,-

29prosinec čtvrtek 20:30

Žánr: koncertyworld music rock

Umělci: Čankišou


Sedmičlenná kapela Čankišou pronikla do povědomí posluchačů doma i v zahraničí díky svým koncertům nabitým energií a divokými rytmy. Ty se pod vedením hlasem i postavou impozantního zpěváka Karla Heřmana po pár minutách mění v divoký taneční rej. Čankišou se svou fůzí různých etnických vlivů na rockovém základě a bohatou sbírkou exotických nástrojů projeli 18 zemí od ostrova Réunion v Indickém oceánu přes Pakistán až po malajské Borneo. Jejich Hudba se opírá o legendu dávného jednonohého lidu Čanki.

Čankišou vydali několik úspěšných desek: debutové album Hudba lidu Čanki překypující energií a entuziasmem z nově zkoumaných vod world music (2000), zahloubanější Densé ju s titulní mongolskou lidovou písní (2004), kterou si frontman přivezl z mongolského festivalu, a třetí CD Gamagaj inspirované stejnojmennou postavou z knihy Umberta Eca Baudolino. Početné cesty po dalekých krajích a nejrůznější fúze s místními muzikanty jsou hlavním inspiračním zdrojem čtvrté desky Lé La (2008). Novinář Jiří Moravčík ji označil za nejlepší české world music album roku 2008 a kapela za něj získala nominaci na Anděla 2008 v kategorii world music.

Rockovější deska Faÿt (2011) se v prosinci 2011 umístila na 10. místě v evropské world music hitparádě WMCE, v lednu 2012 na 12. a v listopadu 2011 na 17. místě. Kapela za ni byla také nominována na Anděla 2011 v kategorii world music. Poslední deska, pojmenovaná Supay, vyšla na podzim 2015 a kapela za ni byla potřetí nominována na žánrovou cenu Anděl.

Hudební skupina Čankišou patří se svým impozantním a hutným etno-rockovým zvukem ke špičce domácí world music. Během své existence procestovali řadu zemí, od ostrova Réunion v Indickém oceánu až po Pakistán. V roce 2010 si...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Čankišou

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...