Největší letní brněnský festival Maraton hudby Brno, který rozezní v polovině srpna náměstí, ulice i koncertní sály moravské metropole, i v letošním roce spojil síly s celostátním festivalem základních uměleckých škol ZUŠ Open.

Společně o víkendu 14. a 15. srpna představí hned na několika scénách nejmladší talenty z Brna, ale i z dalších základních uměleckých škol z různých koutů republiky, například z Chomutova, Vlašimi, Tišnova, Vysokého Mýta, Pardubic, Havlíčkova Brodu, Písku, Olomouce nebo Hradce Králové. Mladé hudebníky si budete moci užít například v kultovních pokojících oblíbeného Bezuličního buskingu osobité výtvarnice Kateřiny Šedé nebo v rámci populární Pianoštafety. Bude jim patřit i muzikálová scéna v atriu Divadla na Orlí, kde v neděli od 16:00 hod. vystoupí finalisté pěveckých soutěží z brněnských ZUŠ společně se studenty divadelní fakulty JAMU. V režii ZUŠ pak bude nedělní odpolední program na nádvoří Staré radnice Brno. V programu, který začíná v 15.00 hod., vystoupí žesťové trio a kapela ze ZUŠ Vysoké Mýto, saxofonové uskupení ze ZUŠ Pardubic, soubor ZUŠ Střezina z Hradce Králové, těšit se můžeme i na skvělé akordeonové Duo Absoluto či na sólové vstupy mladé trumpetistky ze ZUŠ v Chomutově a bicisty z Písku.

Umělci nejmladší generace vystoupí v programu multižánrového festivalu Maraton hudby Brno vedle hudebníků, jako jsou Lenka Dusilová, Szidi Tobias, Barbara Maria Willi, Dasha, kapela Květy, Ondřejové Brousek a Gregor Brzobohatý nebo novocirkusový soubor Cirk La Putyka.

Letošní v pořadí pátý ročník celostátního festivalu základních uměleckých škol ZUŠ Open více než kdy jindy upozorňuje na přínos a význam uměleckého vzdělávání, které déle než rok trvající pandemie citelně negativně zasáhla. Velkou část loňského školního roku byly základní umělecké školy zavřené.

Podrobný bohatý program celého festivalu

Dasha patří mezi naše nejobsazovanější muzikálové zpěvačky a herečky. Je držitelkou ceny Thálie za rok 2010 a vystupuje jako sólistka Moondance Orchestra Martina Kumžáka. Podílí se na mnoha úspěšných hudebních projektech,...
Květy jsou brněnská alternativní kapela. Hudební publicistky a publicisté na Květech oceňují zejména netradiční nástrojové vybavení a skladatelské postupy, kontrastní používání jemných a syrových, respektive akustických a...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Maraton hudby Brno

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.2 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...