Startuje festival Maraton hudby Brno. Láká na koncert Lenky Dusilové i netradiční propojení hudby s architekturou

Startuje festival Maraton hudby Brno. Láká na koncert Lenky Dusilové i netradiční propojení hudby s architekturou   

Stovky hudebníků a desítky koncertů, které rozezní náměstí, ulice i koncertní sály. Na to láká festival Maraton hudby Brno, kter‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ý startuje již ve čtvrtek 12. srpna.

Podle organizátorů festivalu Maraton hudby Brno není akce výrazně ovlivněna koronavirem, a může protoproběhnout tak, jak byla od počátku plánována. Návštěvníky lákají na hudební zážitky nejrůznějších žánrů a stylů. „Festival je od samého začátku zaměřen na kvalitní hudbu a NOVÉ PROJEKTY. Tento trend si udržujeme a snažíme se uměleckou úroveň Maratonu stále zvyšovat. Přitom hledáme špičkové interprety i nové talenty nejen v České republice, ale i v zahraničí,“ říká manažerka festivalu Eliška Kratěnová.

Návštěvníkům akce, která proběhne v termínu od 12. do 5. srpna, zahraje Lenka Dusilová, která se v jihomoravské metropoli poprvé představí s kapelou Květy. Vystoupí rovněž americká blueswoman Juwana Jenkins, hudebnice Sisa Feher i zpěvačka Amelie Siba. Balkánské rytmy nabídnou Fanfara Transilvania, Malalata a Circus Brothers. Svůj nový program nabídne Dasha, jež spojí síly s Epoque Quartetem. A na své si přijdou také písničkáři. Do Brna dorazí Vladimír Merta, Tomáš Matonoha i Tereza Balonová.

Vůbec poprvé budou moci návštěvníci festivalu zhlédnout vystoupení na nové World Music scéně. Ve spolupráci s hitparádou World Music Charts Europe nabídne špičky žánru. Nechybí mezi nimi vokální kvinteto Kata z Faerských ostrovů, vlámské folkové uskupení Spilar či bosenský zpěvák Damir Imamović. Atmosféru festivalu dotvoří projekt Bezuliční busking, v rámci kterého vystoupí pouliční umělci v unikátních pokojích rozestavěných po celém centru města.

Maraton hudby Brno má ambici propojit architekturu s hudbou, proto se mnoho koncertů odehraje na netradičních místech, například ve vodojemu, v podzemí, na střeše i v autě. Díky svému konceptu se nemusí Maraton hudby uskromňovat. „Zatímco jiní byli nuceni své festivaly zrušit nebo přesunout, nám se díky organizačnímu konceptu Maratonu podařilo projekt dotáhnout k úspěšnému konci. I letos je naší prioritou bezpečnost našich návštěvníků při zachování maximálního rozsahu programu, a proto je většina akcí plánována a venkovních prostranstvích Brna. Centrum města hodláme využít na maximum,“ dodává Kratěnová.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Startuje festival Maraton hudby Brno. Láká na koncert Lenky Dusilové i netradiční propojení hudby s architekturou
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!