Dobršská brána - brána do světa hudby

Dobršská brána - brána do světa hudby

Adresa:

Dobrš

Termín: 25.8.2017 26.8.2017
Vstupné:

300 - 500 Kč

25srp - 26srp celý den

Žánr: festivaljazz


Festival si klade za cíl představit muzikanty, kteří jsou ve své tvorbě otevřeni mnoha různým vlivům a spojují v ní hudbu lidovou s jazzem a komorní hudbou. Motto "Brána do světa hudby" naznačuje, že hudbu nemá smysl rozdělovat na nějaké styly.

Hudebníci z ČR, ale také z Irska, Francie, Švýcarska, Velké Británie, USA, Finska a Japonska přijedou do Dobrše již den před festivalem a připraví společné vystoupení, které se odehraje na závěr festivalu a bude k vidění právě jen na něm.

Jednotícím prvkem festivalu jsou smyčcové nástroje. Ty uslyšíme v různých nástrojových kombinacích, ale i sólově, hrát volnou improvizaci, skladby napsané původně pro jiný nástroj i kompozice určené přímo pro tyto konkrétní interprety.

Jednotlivé koncerty festivalu se uskuteční na různých místech Dobrše. Sólové recitálu budou v kostele Zvěstování P. Marii, některá vystoupení v areálu tvrze a zámku, jiná ve zvonici sv. Jana a Pavla.

Závěrečná společná hudební improvizace všech účinkujících a příležitost k tanci pro všechny přítomné proběhne v sále bývalé místní hospody U Dražných. Posluchači i hudebníci se tak seznámí s Dobrší, jejími tradicemi a památkami zblízka. Součástí festivalu bude i přednáška irského skladatele Johna Buckleyho.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Dobrš

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dobršská brána -...

Ubytování Šumavský domekRabí (15 km)

Rezidence VogelsangKašperské Hory (15.4 km)

Sport hotel Pekárna SušiceSušice (19 km)