Legendární ZZ Top opět zahrají v České republice. Tentokrát vystoupí v Plzni

Legendární ZZ Top opět zahrají v České republice. Tentokrát vystoupí v Plzni

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Do výčtu zajímavých koncertů pro rok 2017 dnes přibylo další hvězdné jméno. Jak 9. prosince oznámila agentura Live Nation, po třech letech se do České republiky vrátí i legendární kapela ZZ Top. Již 19. července se představí v Plzni.

Nejeden texaský hombre byl od padesátých a šedesátých let odkojen novými bluesovými a rock'n'rollovými stanicemi. Třem z nich tato muzika učarovala natolik, že se pod jejím vlivem chopili v El Pasu strunných nástrojů a paliček. Baskytarista a zpěvák Dusty Hill, kytarista a zpěvák Billy Gibbons a bubeník Frank Beard se pojmenovali podle značky cigaretových papírků ZZ Top.

Trojice spolu poprvé jamovala 10. února 1970 a ještě téhož roku vydala debutové elpíčko ZZ Top's First Album. Kapela v prvních sedmi letech své existence neúnavně koncertovali zejména v celém Texasu a povodí Mississipi, kde posluchači nejvíce oceňovali jejich směs blues, boogie a jižanského rocku. To jim zůstalo až do dnešní doby, i když radikální nárůst popularity přišel již prostřednictvím poměrně mladé hudební televize MTV, kde uchvátili diváky videoklipů dlouhonohými krasavicemi, rudým Ford kupéčkem z roku 1933 a nezbytnými zízítopáckými přívěsky na klíče.

Během své komerčně nejúspěšnější éry se však ZZ Top citelně odklonili od svých bluesových kořenů, což začali napravovat až v roce 1993. Trio alba Antenna vzdalo hold rozhlasovým vysílačům 50. až 60. let, které neúnavně bombardovaly americko-mexické posluchače záplavou blues a rock'n'rollu. ZZ Top se na tomto opusu vrátili k původnějšímu syrovému zvuku, který je i proslavil.

ZZ Top se v České republice představili několikrát, mimo jiné i 23. října 2002, kdy nadchli zcela vyprodanou brněnskou halu Rondo. V roce 2013 pro změnu rozbouřili pardubickou ČEZ Arenu, kde představili svoji poslední desku La Futura a připomněli českým fanouškům i zásadní hity své kariéry. Tentokrát se v rámci The Tonnage Tour představí v Plzni.

Vstupenky seženete v předprodejích od dnešního dne a zaplatíte za ně od 690 do 1 290 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Zimní stadión LogSpeed CZ nabízí i další akce

Umělci: ZZ Top

Místo konání: Zimní stadión LogSpeed CZ

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!