ZZ Top v Plzni

ZZ Top v Plzni

Adresa:

Plzeň, Štefánikovo náměstí 1

Termín: 19.7.2017
Vstupné:

690-1290 Kč

19červenec středa 20:00

Žánr: koncertyrock

Umělci: ZZ Top


ZZ Top vyrážejí opět na turné a na seznamu jejich evropských zastávek nechybí ani Česká republika. Tři svérázní sympaťáci se představí v plzeňské Home Monitoring Aréně 19. července 2017.

Nejeden texaský hombre byl od padesátých a šedesátých let odkojen novými bluesovými a rock´n´rollovými stanicemi. Třem z nich tato muzika učarovala natolik, že se pod jejím vlivem chopili v El Pasu strunných nástrojů a paliček. Baskytarista, zpěvák Dusty Hill (nar. 19. 5. 1949; Dallas, Texas), kytarista, zpěvák Billy Gibbons (nar. 16. 12. 1949; Houston, Texas) a bubeník Frank Beard (nar. 11. 6. 1949; Frankston, Texas) se pojmenovali ZZ Top podle značky cigaretových papírků.

Trojice spolu poprvé jamovala 10. února 1970 a ještě téhož roku vydala debutové elpíčko "ZZ Top´s First Album". ZZ Top v prvních sedmi letech své existence neúnavně koncertovali zejména v celém Texasu a povodí Mississipi, kde posluchači nejvíce oceňovali jejich směs blues, boogie a jižanského rocku. Po více než roce se jejich vinylový kus rozrostl o pozlacený přírůstek "Rio Grande Mud".

Teprve třetí album "Tres Hombres" obsahovalo mezinárodní hit "La Grande", jenž byl složen podle písně "Boogie Chillen" Johna Lee Hookera a textově ovlivněn zavřením stejnojmenného texaského nevěstince. ZZ Top několikrát profrčeli celou Amerikou jako předskokani Humble Pie, Ten Years After, Mott the Hoople, Janis Joplin, Alice Cooper nebo Rolling Stones...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce ZZ Top v Plzni

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.8 km)

Vila VerunkaPlzeň (7.4 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (8.3 km)