Masaryk číslo dvě. Roden se stane bohémským ministrem zahraničí

Masaryk číslo dvě. Roden se stane bohémským ministrem zahraničí

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Po úspěšném filmu Zločin z Polné si charismatický herec podruhé zahraje roli Masaryka. Tentokrát ale půjde o syna prvního československého prezidenta, ministra zahraničí Jana. V první ukázce odhaluje Roden stinnou stránku vášnivého života umělce, diplomata a politika, který se stal symbolem pro smrt zahalenou tajemstvím.

Karel Roden čelí další profesní výzvě. Poté, co mistrně ztvárnil roli Tomáše Garrigua Masaryka v historickém dramatu o procesu s Leopoldem Hilsnerem, bere na sebe podobu jeho syna Jana ve snímku Masaryk. V československé koprodukci v režii Julia Ševčíka se Roden vydá po životní cestě velvyslance a pozdějšího ministra, který žil s těžkým břemenem slavného jména. Bohémský člověk, brilantní řečník a politik tolikrát utopen ve spárech alkoholu a drog, bojuje statečně se svou sebedestruktivní osobností i marnou budoucností vlastní země.

Film Masaryk napsali Petr Kolečko, Alex Koenigsmark a Julius Ševčík. Vedle Rodena se na plátně objeví například Oldřich Kaiser, Eva Herzigová nebo Emília Vašáryová. Česká premiéra je stanovena na Boží hod, 25. prosince 2016.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!