Energičtí Rodrigo y Gabriela zahrají v Praze a Ostravě

Energičtí Rodrigo y Gabriela zahrají v Praze a Ostravě

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Před rokem předvedli neuvěřitelnou podívanou na festivalu Colours of Ostrava. Letos tato dvojice umělců Rodrigo Sanchez a Gabriela Quintero do České republiky zavítá znovu, a to hned dvakrát! Nejen latino rytmy předvedou nejprve 9. dubna v pražském divadle Archa, poté se přesunou do Ostravy, kde zahrají 12. dubna v Multifunkční aule Gong.

Kdysi těžcí metalisté, opovrhující salsou, dnes vynikající umělci, kteří se nebojí s rockem kombinovat flamenco, jazz i taneční a mexické rytmy. K rozpoutání překvapivé energické smrště si přitom vystačí pouze se dvěma akustickými kytarami. Rodrigo y Gabriela rádi improvizují, pohrávají si s různými rytmy, přitom sami dodnes neznají noty.

Legenda praví, že po každém koncertu si Rodrigo Sanchez a Gabriela Quintero musí ponořit ruce do ledové vody, jinak by jim prý shořely.

Z mexické dvojice se stala legenda, mezi jejich fanoušky patří například Damien Rice, členové Metalliky, Robert Plant i Barack Obama. Jejich hudba zní na soundtraccích Pirátů z Karibiku: Na vlnách podivna, či Kocoura v botách.

Rogrigo y Gabriela přijedou v rámci turné k zatím poslední studiové desce 9 Dead Alive, na které vzdávají ohnivou i lyrickou poctu devíti historickým osobnostem - například Eleonoře Akvitánské, Fjodoru Michajloviči Dostojevskému, Viktoru Franklovi či Antoniu de Torres Juradovi.

Vystoupení na Colours of Ostrava 2015

Vystoupení na Colours of Ostrava 2015

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Rodrigo y Gabriela

Místo konání: Divadlo Archa

Více o "Rodrigo y Gabriela"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!