LiStOVáNí Ekonomií dobra a zla aneb Prožijte knihu všemi smysly


V hodinovém představení uvidíte hlavní protagonisty projektu LiStOVáNí, herce Lukáše Hejlíka a Alana Novotného, ale i autora knihy Tomáše Sedláčka. Směle Vás žádáme o přeposlání této zprávy či její použití v médiích. Velmi rádi zašleme další informace a tiskové materiály (plakáty, pozvánky, bannery) nebo zprostředkujeme rozhovor s kýmkoli z autorského týmu.

V seriálu LiStOVáNí herci každý měsíc představují nový knižní titul zpracovaný jako divadelní představení s rekvizitami, kostýmy a hudbou. Pod heslem „prožijte knihu všemi smysly“ tak již sedmým rokem zprostředkovávají divadelnímu publiku knižní novinky, které stojí za širší pozornost. Doposud uvedli již 57 knižních titulů.

Ekonomie dobra a zla se prozatím jeví jako nečekaně vhodná volba – ač ji knihkupci obvykle řadí mezi odbornou ekonomickou literaturu, kniha je ve skutečnosti průsečíkem žánrů, stejně jako samotné LiStOVáNí. „Na žádné představení jsme předem neměli tak velký ohlas,“ prohlásil Lukáš Hejlík týden před premiérou v Havlíčkově Brodě 22.3, po níž je naplánováno dalších sedm představení, mj. v Praze, Brně a Bratislavě.

Kniha Ekonomie dobra a zla, kterou loni v květnu vydalo nakladatelství 65. pole, se podle oficiálního žebříčku Svazu českých knihkupců a nakladatelů zařadila v loňském roce mezi vůbec nejprodávanější tituly na českém trhu. Sedláček se svou knižní prvotinou loni předstihl i zvučná jména z oblasti světové beletrie (Coelho, Brown). Po pěti dotiscích se i v letošním roce se kniha drží v čele žebříčku v kategorii non-fiction.

Ekonomie dobra a zla dobře ukazuje, proč Sedláček – makroekonomický stratég ČSOB a bývalý ekonomický poradce Václava Havla – patří v současnosti mezi nejcitovanější ekonomy v Česku. Jeho kniha je svérázným výletem do dějin ekonomie, která je čtenáři podána jako krásná věda schopná zodpovědět i jiné lidské otázky, než je maximalizace bohatství a vlastního užitku. Sedláček v ní propojuje svět ekonomie s filosofií, křesťanstvím i etikou a naznačuje, jak skrze finanční krizi může člověk objevit sám sebe a svůj vztah k věcem hmotným i duchovním.

Po vydání Ekonomie dobra a zla Sedláček obdržel cenu Wald Press Award za mimořádný literární počin. Jan Kraus o knize řekl: „Takhle by měly vypadat moderní učebnice, jste li typem jako já, tedy žákem, který se nechce učit, ale přesto chce občas něco vědět.“

22. 3. / 19:00 / Havlíčkův Brod / Sál staré radnice

23. 3. / 19:00 / Bratislava / Štúdio 12

24. 3. / 19:30 / Praha / divadlo Minor, Malá scéna

25. 3. / 17:00 / Ostrov / knihovna

25. 3. / 19:30 / Chodov / knihovna

26. 3. / 18:15 / Cheb / knihovna

28. 3. / 19:30 / Brno / HaDivadlo

30. 3. / 19:30 / České Budějovice / divadlo SUD

7. 4. / 17:30 / Karlovy Vary / Krajská knihovna

(další termíny a místa jsou v jednání)

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!