Třetí Opráski stále jedenácté

Třetí Opráski stále jedenácté90%

„Dvě? A není to málo, Antone Pavloviči?“ ptal se filmový Jára Cimrman A. P. Čechova. Možná se někdo podobně zeptal i Jaze, a tak můžeme na pultech našich knihkupectví už od 3. listopadu potkávat Opráski sčeskí historje 3.

Opráski si i nadále drží stejnou formu co do vzhledu publikace, tak i obsahu. Opět uvnitř naleznete stripy, které nevyšly na internetu, a budete seznámeni s životopisy vybraných významných osobností naší historie.

Zdá se, že Opráski si vytvořily silnou fanouškovskou základu, která je za dva roky jejich působení v českém éteru již dostatečně etablována. Jinak řečeno - fanoušků Zmikunda a dalších kreslených hrdinů naší národní historie už výrazně nepřibývá, Jaz má své věrné příznivce, jejichž počet na Facebooku nedávno pokořil hranici 45 000 a na Twitteru se followeři blíží k šesti tisícům.

Poslední třetí díl Oprásků sčeskí historje je k dostání v knihkupectvích už bezmála tři týdny a stále se drží těsně za Top Ten nejprodávanějších publikací. Úspěch prvních dvou dílů zřejmě pokořen nebude, ostatně Opráski nyní mají velkou konkurenci v podobě Havlova životopisu a Hruškovy „kuchařky“.

Závěrem bych ráda podotkla, že ti, kdo nemají Opráski rádi a nenašli si k nim doposud cestu, nechť své snahy vzdají. Styl této historické – a někdy i současné – satiry se nezmění, nepřizpůsobí se jejím odpůrcům. Se stim smiřte! Naopak je to dobře pro její příznivce, kteří nadhled, se kterým je vytvářena, oceňují.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Třetí Opráski stále jedenáctéTřetí Opráski stále jedenáctéTřetí Opráski stále jedenácté
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!