Se(x)znam je eroticky laděná kniha s velkou dávkou humoru

Se(x)znam je eroticky laděná kniha s velkou dávkou humoru 

Pro milovníky Bridget Jonesové a Sexu ve městě vydalo nakladatelství XYZ velice zajímavou knihu. Jmenuje se Se(x)znam a autorkou je Bolouriová Joanna.

Autorka této knihy spolupracuje při své práci s komiky, scénáristy i herci. Po vítězství v soutěži (pořádané stanicí BBC) rozjela svou kariéru naplno. Její kniha je plná humoru i sexu a nabízí zajímavou kombinaci těchto dvou oblíbených věcí.

Atraktivní třicátnice Phoebe se musí vyrovnat s koncem svého několikaletého vztahu. Bývalý přítel Alex ji podváděl, a proto zanechal na její duši hluboký šrám. Na Nový rok se rozhodne, že musí dát svému životu novou inspiraci. Sepíše si seznam deseti věcí, které by chtěla v sexu uskutečnit. Nejedná se o žádné lehké věci, proto to nebude vůbec jednoduché. Navíc potřebuje partnera, který jí s tímto seznamem pomůže. Změní jí toto předsevzetí život a stane se díky němu novým člověk? Podaří se jí dostat z krize, která nastala po rozchodu s Alexem?

Se(x)znam rozhodně není klasickým erotickým románem, kterých jsou v současné době plné regály všech knihkupectví. Celá kniha je napsaná formou deníku, proto se nabízí již zmiňované přirovnání k Bridget Jonesové. Jedná se o příběh ženy, která má všechny běžné starosti. Vadí jí její postava, má problémy s chlapy a nebaví jí její práce. Její podporou jsou přátele, kteří s ní probírají všechny trampoty.

Tento román je napsaný poměrně drsnou mluvou. Sprostá či neslušná slova se nacházejí téměř na každé stránce a popisy sexuálních scén jsou poměrně podrobné. Přesto nabízí i velkou dávku humoru. Při některých hláškách jsem se opravdu popadal za břicho smíchy. Kombinace těchto vlastností tvoří s knihy nadprůměrný příběh, který zaujme především ženy. Samozřejmě si ho mohou přečíst i pánové a věřím, že mnoha z nich se bude líbit.

Vzhledem k deníkové formě je jasné, že příběh je napsaný formou vyprávění hlavní hrdinky Phoebe. Díky tomu se k ní hodně přiblížíte, případně i v něčem ztotožníte. Její sexuální život i partneři jsou opravdu pestří, přesto nakonec dojde i na lásku k jedné osobě. Mnoho z událostí a činů se velice podobá běžné realitě a činí děj naprosto uvěřitelný. Čtivost knihy je na nejvyšší možné příčce. Přestože nenabízí příliš napětí a překvapení, prostě vás neuvěřitelně skvěle zabaví.

Další výhodou je i moderní prostředí. Některé hlavní postavy prodávají inzerci v novinách, kde prožívají většinu svých dnů. Objeví se zmínky o internetových seznamkách či Twitteru. Často se na stránkách knihy vyskytuje i emailová komunikace. Zajímavě doplňuje děj a opět ho posouvá o kousek dále.

Se(x)znam se asi nehodí úplně pro každého. Někteří budou nad jeho vulgárností ohrnovat nos, jiným přijdou určité hlášky trapné či dětinské. Zbylá část populace, která si tuto novinku přečte, se bude výborně bavit. Přijde vám Sex ve městě jako oddychová jízda, ale chtěli byste něco v podobném stylu? Jen o něco ostřejší? Potom už dále nemusíte hledat. Smíchy se potrháte bránici a navíc se vám dostane i poměrně vzrušujícího zážitku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!