Gabrielovo Inferno nabízí zajímavý příběh s nádechem historického umění

Gabrielovo Inferno nabízí zajímavý příběh s nádechem historického umění90%

Máte dost množství tuctových erotických románů? Jestli Vaše odpověď zní ano, ale přesto se při slovu sex nečervenáte a máte rádi poutavě psané příběhy, sáhněte po poslední knížce Sylvaina Reynarda s názvem Gabrielovo Inferno.

Obrovská vlna románů nabitých erotickými ději se strhla zejména po vydání 50 odstínů šedi. Jeden nakladatel za druhým přinášel nové knihy z tohoto žánru. Brzy se většina čtenářů stejným tématem přejí, a proto je čas na něco lehce odlišného. Většina z knihy Gabrielovo Inferno se rozhodně nedá nazvat erotickým románem. Přesto je téměř na každé straně cítit něco vzrušujícího.

Příběh začíná, když mladá a neposkvrněná dívka Julie potkává bratra své kamarádky Gabriela. O řadu let starší vyvrhel jí nabídne ochutnávku životní rozkoše, díky které se její mysl začne zabývat láskou a vzrušením. O několik let později se dvojice znovu setkává, tentokrát ve vztahu učitel a žákyně. Profesor Gabriel Emmerson, odborník na Dantu, bohužel svou dávnou známou nepoznává a díky tomu srdce mladé Julie dostává další rány.

Děj se láme jednoho rána, kdy se Gabriel probouzí se strašnou kocovinou. Ve svém bytě nachází studentku Julie, bohužel si už nepamatuje, že ho předešlého dne zachránila ze spáru nenasytné studentky Christy, která se ho neustále snaží svádět. I chvilkový záblesk poznání z minulého večera, kdy si uvědomil že se jedná o jeho dávnou známost, bohužel zůstává zastřen alkoholovým opojením. Následně přichází záblesk číslo 2, ale možná už je pozdě. Julie, naprosto zdrcená Gabrielovým chováním, mu neodpovídá na vzkazy a už se nechce nadále trápit neuskutečněnou láskou. Přesto si tato dvojice k sobě nakonec najde cestu a začíná se potýkat s dalším problémem, jejich minulostí.

Zajímavě napsaný příběh je prvním dílem z trilogie tohoto autora. Hlavní hrdiny spojuje nejen vášeň a láska, ale také takřka posedlost Dantem a jeho Beatrice. Právě tento fakt přidává knize na ještě větší zajímavosti a dává jí originální nádech. Nehledě k tomu, že vzhledem k nedávnému vydání Inferna od Dana Browna, se jedná o velice chytrý tah. Historické pozadí Danta rozhodně není jedinou zajímavostí.

Příběhu velice přidává na zajímavosti i podrobný popis minulosti obou hlavních aktérů. Přestože minulost by každý měl ponechat za sebou, ve skutečnosti to rozhodně tak jednoduše nejde. Toho jsou si vědomi i Gabriel a Julie a musejí se stále potýkat se strašákem minulosti, díky kterému hrozí rychlý konec začínajícího vztahu.

Gabrielovo Inferno rozhodně stojí a přečtení, protože kombinuje prvky z různých žánrů a díky tomu získává punc originality. Přestože v současné záplavě knih není jednoduché vybrat si tu správnou, tento titul rozhodně stojí za pokus.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!