Opět vychází kultovní Zbavte se svých kil bolesti!

Opět vychází kultovní Zbavte se svých kil bolesti! 

Legendární kniha Doreen Virtue, která poprvé vyšla v Kalifornii v roce 1994, vychází v druhém vydání a je to rozhodně jedna z knih, která by nikdy neměla zmizet z pultů knihkupectví. Zabývá se souvislostí mezi zneužíváním, zanedbáváním a citovou deprivací a následným přejídáním v dospělosti a kily "bolesti" navíc.

V této knížce vám, dnes již světově proslulá, andělská terapeutka Doreen Virtue, Ph.D., přináší své zkušenosti posbírané během mnoha let své terapeutické práce ředitelky dvou klinik, zabývajících se léčbou poruch spojených se stravováním. Tato jedinečná kniha vám pomůže přerušit škodlivé spojení mezi emocionální bolesti, stresem, traumatickými zážitky z dětství a přejídáním. Pokud jste už vyzkoušely mnoho diet a neustále se vždy znovu vracíte ke svým nezdravým stravovacím návykům, vaše nadváha má pravděpodobně psychickou příčinu, kterou je možné uzdravit.

Tolik oficiální anotace ke knize. 

S čím určitě musím souhlasit je, že kniha je opravdu jedinečná. Jde od samého začátku vzniku traumatu, od dětství nebo od jednorázové události (znásilnění, ať pocházelo od cizí osoby nebo známé) nebo o systematické násilí v partnerství, rodině, citové zanedbávání v dětství i pocit opuštěnosti v manželství. Agrese mezi lidmi má různé podoby a pocit oběti je velice zhoubný. První část knihy je velmi smutná a v mnoha ženách, které nosí svá "kila bolesti", probudí hlubokou bolest. Psycholožka Doreen Virtue si sama prošla podobnou cestou. Občas se v knize vrací sama k sobě a tím, že ona to zvládla a jak, dodává sílu dalším ženám.

Text je proložen množstvím citací z životů jejích klientek, ve kterých se čtenářky velice často poznají. Už jen poznání, že v tom nejsem sama, že se za svůj stav nemusím stydět, je velmi úlevné. Druhá polovina knihy se věnuje pomalému a postupnému léčení psychiky, nabírání sebedůvěry a také praktické pomoci tělu, aby se svých nadbytečných kil zbavilo.

A pamatujte si, že největší roli tady hraje právě psychika, vyrovnání se s něčím ošklivým a nekonečně bolestivým, co se událo v minulosti nebo se udává v současnosti.

Je to kniha o odvaze nepoddat se svému okolí, minulosti a traumatickému zážitku.

V České republice vychází v těchto dnech v druhém vydání a je to rozhodně jedna z těch knih, která, být volně k použití v čekárnách na psychiatriích a u psychologů, by těmto odborníkům ubrala spoustu práce...

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Opět vychází kultovní Zbavte se svých kil bolesti!Opět vychází kultovní Zbavte se svých kil bolesti!
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!