Three Tenors /Cz,Sk,Uk/

Three Tenors /Cz,Sk,Uk/

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 12.12.2015
Vstupné:

450

12prosinec čtvrtek 21:30

Žánr: koncertyjazzsoutěž


Tři saxofonoví mágové, Ossian Roberts /UK/, Cyrille Oswald /NL/ a Ondřej Štveráček /CZ/ se utkají ve velké mezinárodní bitvě za podpory skvělé rytmiky.

Projekt je inspirován spojením 3 tenor saxofonů, jako byli např. John Coltrane, Hank Mobley a Johnny Griffin nebo Dave Liebman, Joe Lovano a Michael Brecker. Zazní převážně autorské kompozice.

Osian Roberts z Velké Británie patří k vrcholu anglické hudby - už více jak dvacet let působí v nejlepších jazzových klubech, jakými jsou The 606 Club nebo The Bull's Head. S mladým muzikantem si zahrály nejen britské špičky, Mark Nightingale, Peter Ind či Bill Le Sage, ale i zahraniční a mezinárodní tělesa - Mark Cowley quartet či Gareth Lockrane sextet. Výkon Osiana Robertse je po celou dobu jeho kariéry dynamický a dobrodružný a jeho saxofonová hra divoká a nespoutaná.

Cyrille Oswald, napůl Nizozemec a napůl Francouz, začínal se stejně mezinárodními kapelami Amalgam a Kazoo, kde si vyzkoušel pozici sólisty. Sám zvládá hru na velmi exotické nástroje, didgeridoo počínaje, a jeho zvuk nepostrádá zvláštní nuance a sympatický šmrnc. Hraje střídavě v Nizozemí (u Rotterdam Jazz Orchestra a dalších) a Česku, kde našel svou životní lásku. S inspirací ze všech koutů světa se jeho styl vyvinul do nezvyklého rozsahu.

Ondřej Štveráček z České republiky je jedním z našich nejuznávanějších sólistů, finalista prestižní soutěže International Jazz Contest v Belgii, jeho alba jsou pravidelně hitem. Zahrál si s celou řádkou hvězd, Jerry Bergonzim, Georgem Mrazem či Joe Cohenem. V jeho hudbě, dle vlastních slov i slov kritiků a kolegů, dominuje vliv božského Johna Coltrana. Štveráčkův styl se ale nedá spoutat kategoriemi a vždy je jen jeho vlastní. A vždy nejlepší.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

26duben pátek 22:00

27duben sobota 18:00

Ubytování v okolí akce Three Tenors /Cz,Sk,Uk/

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)