Festival NODO 2016

Festival NODO 2016

Adresa:

Ostrava

Termín: 27.6.2016 30.6.2016
Vstupné:

350 – 600

27čer - 30čer celý den

Žánr: festival


Dny nové opery Ostrava, ve zkratce NODO, je festival soudobé opery. Jeho třetí bienále se koná 27. - 30. června 2016 na čtyřech místech Ostravy: v Divadle Antonína Dvořáka, Divadle Jiřího Myrona, v Cooltouru na Černé louce a ve Starých koupelnách v Dolní oblasti Vítkovice. Zahrnuje pět operních představení.

Festival NODO 2016 představí celkem pět oper skladatelů z České republiky (Petr Cígler), Maďarska (György Ligeti), Velké Británie (Richard Ayres, profesor Konzervatoře v Haagu), legendárního skladatele z Řecka/ Francie (Iannis Xenakis) a polsko-iránských partnerů (Martyna Kosecka a Idin Samimi Mofakham). Program uvede dvě světové premiéry (Cígler a Kosecka/Mofakham), světovou premiéru divadelní verze (Ayres) a dvě české premiéry oper (Xenakis, Sciarrino).

NODO slouží rozvoji současné opery a poskytuje zázemí a prostor pro tvorbu nových operních děl. Je také platformou pro produkci už vytvořených soudobých oper, jejichž uvádění je aspoň v Čechách omezeno provozem repertoárových operních domů. NODO tímto částečně splácí dluh, který má vůči soudobé opeře česká hudební scéna.

NODO pořádá Ostravské centrum nové hudby a Národní divadlo moravskoslezské za hlavní finanční podpory statutárního města Ostrava a Ministerstva kultury ČR a díky grantům i příspěvkům českých a zahraničních nadací, institucí i sponzorů.

Na festival NODO 2016 je možno zakoupit si permanentku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival NODO 2016

Zámek ZábřehOstrava (3.5 km)

STING ApartmentsHavířov (11.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (21.5 km)