Národní knihovna ČR, Praha 1

Národní knihovna ČR

Praha 1, Klementinum 190

Není tu akce, kterou Národní knihovna ČR pořádá? Přidej ji

Národní knihovna České republiky (NK ČR) je státní příspěvkovou organizací, jejímž zřizovatelem je Ministerstvo kultury ČR. Samostatnou součástí NK ČR je Slovanská knihovna s fondem odborné světové slavistické literatury, zejména historické, filologické a politologické a vybrané původní literární tvorby slovanských národů.

Rozsahem svých fondů je NK ČR největší a zároveň jednou z nejstarších veřejných knihoven v České republice, řadí se mezi nejvýznamnější evropské i světové knihovny. Soubor historické a novodobé literatury obsahuje více než 6 milionů dokumentů s ročním přírůstkem 70 tisíc titulů.

Sídlem NK ČR je bývalá jezuitská kolej Klementinum, jež je národní kulturní památkou a patří mezi nejrozsáhlejší barokní stavby na území našeho státu.

Klementinu 190: Svůj název získalo K190 dle čísla popisného, na kterém objekt Národní knihovny sídlí. K 190 nabízí od května 2016 cyklus akcí, jehož hlavním cílem je oživit Národní knihovnu současným živým uměním. Jde o zážitková setkání, v rámci nichž se zájemci mohou těšit na vystoupení napříč médii a žánry. Kurátorkou prostoru je Jana Orlová. 



Národní knihovna ČR a okolí - aktuální program a vstupenky

Další akce v okolí Cyklotrasy v okolí
vytisknout

Národní knihovna ČR na fotkách...

Máš lepší fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Národní knihovna ČR: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Louvre Praha 1 (552 m)
Café Savoy Praha 5 (867 m)