Přízrak Klementina: Křest originální knihy, jejímž hrdinou se můžete stát i vy!

Přízrak Klementina: Křest originální knihy, jejímž hrdinou se můžete stát i vy! 

Dne 16. května 2017 proběhlo v prostorách Národní knihovny ČR představení knihy pro děti, jejíž fiktivní děj se odehrává právě uvnitř a v okolí Klementina. Přízrak Klementina se však odlišuje od běžné literární produkce. Jeho hlavní postavou se totiž může stát například syn vašeho známého!

Za účasti autorky knihy Terezy Meravé, a známého ilustrátora Lukáše Fibricha, který pro tuto dětskou detektivku vytvořil nádherné ilustrace, proběhl před několika dny v Klementinu slavnostní křest. Během něj trojnásobná spisovatelka Tereza Meravá nezapomněla zdůraznit, že jde v českých poměrech o zcela unikátní projekt. Z jakého důvodu?

Do děje napínavé dětské knihy, v němž se skupinka dětí snaží rozluštit tajemství staré tajemné mince, může totiž vstoupit samotný zákazník. Hlavním hrdinou či hrdinkou totiž může být například váš syn, dcera či někdo jiný. Každá kniha se totiž v nakladatelství Modrý slon tiskne individuálně na zakázku, s doplněným jménem hlavního dětského hrdiny. Jméno postavy lze totiž během objednávky vyplnit na stránkách nakladatelství (jde o unikátní koncept Modrého Slonu), a poté vlastnit výtisk, kde se po Praze prohání například váš Tomáš nebo Klárka.

Přízrak Klementina je příběh s detektivními prvky, určený pro děti od osmi do dvanácti let, v němž kamarádi zkoumají rekonstruované prostory pražského Klementina a snaží se rozluštit záhadu tajemné mince. Nejsou ale jediní, které tajemství zajímá. V následující galerii si prohlédněte fotografie ze křtu, u kterého jsme byli také my.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Národní knihovna ČR nabízí i další akce

Místo konání: Národní knihovna ČR

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!