Režisér seriálu Semestr dotočil svůj celovečerní debut Domestik

Režisér seriálu Semestr dotočil svůj celovečerní debut Domestik 

Poslední klapka padla u připraveného snímku Domestik režiséra Adama Sedláka. Podle tvůrců tento „civilizační horor“ o vrcholovém cyklistovi a jeho ženě vstoupí do kin na podzim 2018.

Nový film Domestik vypráví příběh Romana (Jiří Konvalinka), profesionálního závodníka v druhodivizním cyklistickém týmu, který jako každý sportovec touží po úspěchu, a proto zasvětil svůj život tréninku.

Pozice domestika, tedy toho, kdo při závodech podporuje favorizovaného stájového kolegu, jej neuspokojuje, ale v okamžiku, kdy v jeho týmu dojde k finančním škrtům, musí bojovat ze všech sil o její udržení. Jeho vlastní ambice jej tlačí do tréninkových dávek na hranici fyzických možností a zdravého rozumu. V ložnici si staví kyslíkový stan a do hry vstupuje i otázka možného dopingu.

Romanova manželka Šarlota (Tereza Hofová) má jiný cíl – snaží se otěhotnět. A protože se jí to zatím nedaří, začíná vyhledávat pomoc v nejrůznějších podpůrných prostředcích a poctivě střežených rituálech. Oba partneři se tak dostávají do spirály vlastních obsesí, které je postupně fyzicky i psychicky deformují.

Domestik je celovečerním debutem Adama Sedláka, tvůrce známého seriálu Semestr internetové televize Stream.cz. Ten získal nominaci na Cenu české filmové kritiky v kategoriích objev roku a počin mimo kino a oceněn byl na letošním ročníku festivalu Finále Plzeň.

Foto: archiv CinemArt

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: archiv CinemArtFoto: archiv CinemArt
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!