DDM Méďa Krnov

Krnov, Dobrovského

Není tu akce, kterou DDM Méďa Krnov pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.svcmeda.cz

Dům dětí a mládeže Méďa byl postaven v roce 1908 krnovských rodákem a významným evropským architektem Leopoldem Bauerem. Původně tento dům nesloužil dětem, ale byl postaven jako Střelecký dům a sloužil různým nejen střeleckým spolkům. Byly zde pořádány střelecké soutěže, ale i honosné večírky většinou německého obyvatelstva Krnova.

Po druhé světové válce byl majetek zkonfiskován a po vzniku pionýrské organizace byl v dubnu 1949 založen tehdy Dům pionýrů a mládeže. Za 50 let své činnosti vystřídal spoustu zřizovatelů, právních forem a hlavně ředitelů.

Poslední velká změna nastala po roce 1989, kdy byl změněn název na Dům dětí a mládeže. V roce 1997 k tomuto názvu přibylo slůvko Méďa a od té doby je s DDM pevně spjato.

Činnost DDM Méďa je zaměřena na volný čas dětí, mládeže ale i dospělých. Naše zájmové kroužky a akce navštěvují lidé od 3 do 100 let. Činnost je pestrá, ať již z oblasti sportu, umění, kultury,...

V součastné době je zřizovatelem město Krnov. Obě dvě složky hledají neustále způsob komunikace a řízení. Všichni zaměstnanci, děti i naši příznivci pevně věří, že Středisko volného času Méďa, vždy byl a dlouho zůstane nedílnou součástí města Krnova.



DDM Méďa Krnov a okolí - aktuální program

Toto kulturní centrum si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

DDM Méďa Krnov: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!