Na Letnou míří "růžová komedie" Girls

Na Letnou míří "růžová komedie" Girls

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jak se současná generace dívek vyrovnává se vztahy, samotou a vlastním svědomím, ukáže autorská inscenace Girls v režii Lucie Radimerské, jejíž premiéru uvede v pátek 7. dubna od 19:00 pražské Pidivadlo.

Text hry Girls, který vznikal jako kolektivní práce Lucie Radimerské, Matouše Danzera a samotných protagonistek, vypráví příběh tří dívek, jež jsou nečekanou souhrou okolností donuceny strávit společně oslavu Silvestra. Každá z nich má svůj vlastní příběh, vlastní problém se vztahem i se svým životem. S postupujícím časem a stoupající hladinou alkoholu však začíná být patrné, že problémy všech dívek mají společného jmenovatele – muže jménem Max. Přichází půlnoc, je čas dát si předsevzetí a pak už jen: „Šťastnej novej, baby!“

Whispered something in your ear, it was a perverted thing to say... Ale co když je těch uší, do kterých se šeptá, víc?

Inscenace nabízí upřímný pohled do duše „něžných příslušnic“ tzv. generace Z. Ukazuje, jak tato generace porevolučních dětí funguje v informační době, kdy jeden o druhém víme vše a přitom vůbec nic.

V rolích dívek se představí herečky Michaela Bednářová, Lucie Vopatová a Michaela Mrázová. O hudební složku se postaral herec a frontman kapely Adventures Václav Hoskovec.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!