Gorillaz potvrdili vydání nové desky. Vyjedou s ní i na turné

Gorillaz potvrdili vydání nové desky. Vyjedou s ní i na turné

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Slavná animovaná kapela Gorillaz o sobě dala vědět počátkem roku novou písní Hallelujah Money. Zároveň prostřednictvím zpěváka Damona Albarna dala do světa informaci, že v letošním roce vydá novou desku. Nyní je konečně znám její název i datum vydání. Zároveň kapela oznámila i nadcházející turné.

Páté album dostalo název Humanz a ke koupi bude již od 28. dubna. Média poslední týdny spekulovala, jací hosté se na novince objeví. Seznam, který Gorillaz s oznámením alba odtajnila, slibuje hodně pestrou škálu různých hudebních vlivů a zajímavých kombinací. Na desce se představí například Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Pusha T nebo Jamie Principle.

Deska Humanz byla natáčena ve studiích v Londýně, Paříži, New Yorku, Chicagu či na Jamajce a o produkci se vedle Gorillaz postarali též The Twilite Tone a Remi Kabaka. Novinka bude dostupná digitálně a ve dvou verzích na CD. Základní verze nabídne celkem čtrnáct písní, o pět songů víc najdete na deluxe verzi. Pokud fandíte vinylům, nepřijdete zkrátka. Ty jsou v plánu dokonce tři druhy - základní dvojvinyl, deluxe vinyl s přiloženou 54-stránkovou knihou plnou kresbiček, a pro ty, kteří nemusí koukat tolik na peníze, bude k dispozici i speciální box se čtrnácti 12'' vinyly. Každý z nich bude mít jinou barvu, na jedné straně bude obsahovat jednu píseň z nové desky, na straně druhé alternativní verzi, kterou nikde jinde nenajdete. To vše v krásné krabici doplní opět kniha a pár dalších překvapení.

Společně s výše uvedenými informacemi Gorillaz publikovali čtyři rovnocenné písně a šestiminutové video, které obsahuje kompletní skladbu Saturn Barz a ukázky z ostatních tří nahrávek. Kromě toho kapela odehrála na tajném místě v Londýně i první koncert, jehož část virutální kapela přenášela přes sociální sítě. Tento koncert byl zároveň pozvánkou na turné, jehož podrobnosti Gorillaz ohlásí v následujících týdnech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Gorillaz

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!