Německá elektronická smršť Digitalism představí novou desku na dvou českých koncertech

Německá elektronická smršť Digitalism představí novou desku na dvou českých koncertech

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Elektronické německé duo Digitalism vydalo po pětileté odmlce svou v pořadí třetí studiovou desku. Nese název Mirage, obsahuje patnáct nových songů a vůbec poprvé ji přijede kapela představit také do České republiky. Fanoušci se mohou těšit hned na dva koncerty. První se uskuteční v brněnské Flédě, Digitalism však neopomenou ani Prahu.

Kromě nové desky připravuje kapela pro návštěvníky koncertů zbrusu novou live show. Chybět nebudou barvité projekce a vizuální koláže. V  hudební tvorbě Digitalism dochází k propojování elektronické muziky a indie-rocku. „Při práci na nové desce jsme si nedávali žádné deadliny. Neměli jsme žádné cíle, jak by mělo album vypadat. Prostě jsme začali dělat muziku a na konci bylo jasné, že právě takhle zní současní Digitalism,“ představil svou květnovou novinku pro server bbmlive Jence Moelle, první polovina dua. Druhou tvoří hudebník Isi Tüfekçi.

„Přestože jsou Digitalism známí svým dance punkovým stylem, u posledního alba Mirage se víc zaměřili na house a tanečně laděné tracky. Duo dokáže posluchače vtáhnout do svého hudebního světa ráznými beaty a chytlavými melodiemi. Na Flédě Digitalism předvedou svou celosvětově úspěšnou live show, při níž plně vyniká jejich talent v práci s materiálem v reálném čase,“ přibližuje dramaturgyně klubu Fléda Marie Butula Cichá. Brněnský koncert se uskuteční 16. listopadu. Do pražského klubu Roxy pak Digitalism zavítají 19. listopadu.

Němečtí Digitalism společně vystupují již od roku 2004. Jejich hudba je od počátků poznamenaná směsicí nejrůznějších žánrů. Nechybí kytarovky, techno ani rave. Své první album vydala formace až po třech letech s názvem Idealism. Následovala druhá studiová deska I Love You Dude. Kromě nich mají na svém kontě i mnoho úspěšných singlů, EP i remixů. A díky svou show si stihli zahrát i na velkých světových festivalech, jako je Coachella, Sziget či Lollapalooza.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Digitalism

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!