V Praze se zkouší Srdcový král, broadwayský muzikál s hity Elvise Presleyho

V Praze se zkouší Srdcový král, broadwayský muzikál s hity Elvise Presleyho

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na Broadwayi měla 2. března 2005 premiéru muzikálová komedie All Shook Up, která po svém uvedení získala významnou cenu Theatre World Award (Cheyenne Jackson za výkon v hlavní mužské roli) a byla nominována za výpravu. Muzikál se po více než 200 odehraných reprízách vydal z Broadwaye na turné po Spojených státech, poté byl nastudován v Japonsku, Korei, Německu, Švédsku a Holandsku. Nyní se přichází představit také k nám - pod názvem Srdcový král bude uveden 21. září 2016 v Divadle Kalich.  

Že se mají diváci na co těšit napovídají nejen předchozí úspěšná uvedení, ale také samotný námět a realizační tým. Nesmrtelné hity Elvise Presleyho doprovázejí adaptaci Shakespearovy romantické komedie Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete (Twelfth Night) z roku 1602. Do Ameriky 50. let její děj převedl prestižními cenami i nominacemi ověnčený broadwayský libretista Joe DiPietro (mj. autor titulů Miluji tě, ale… či Memphis).

Do scénáře se vešlo celkem 24 Presleyho slavných písní, včetně Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Don’t Be Cruel, Love Me Tender, Heartbreak Hotel, A Little Less Conversation nebo Hound Dog.

Uvedení na tuzemskou scénu podpoří také vydání alba písní z muzikálu v interpretaci herců Divadla Kalich. Hlavní role získali Jan Kříž a Petra Tenorová v alternaci s Přemyslem Pálkem a Petrou Koskovou

Skloubit kvalitní komediální herectví s veškerými nároky muzikálového žánru je neobyčejně obtížný úkol. Proto byl náš výběr obsazení opět velmi pečlivý, herecký tým Srdcového krále vzešel ze tříkolových konkurzů. Sešla se v něm jak jména divákům našeho divadla dostatečně dobře známá, tak i tváře pro nás nové," řekl o obsazení producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek a mimo jiné dodal: „Muzikál Srdcový král provází pověst představení, při němž se diváci zvedají ze sedadel a tančí v řadách. My něco podobného zažíváme na Pomádě, Horečce sobotní noci nebo Osmém světadílu. Navíc se o Srdcovém králi píše jako o nejlepším rock´n´rollovém muzikálu od dob Pomády. To byly jedny z hlavních důvodů, proč jsme si z té nekonečné nabídky zahraničních titulů vybrali právě tento.

Vstupenky na muzikál Srdcový král už jsou v prodeji na stránkách Divadla Kalich a na předpodejních portálech.

Představitelé hlavních rolí Jan Kříž a Petra Tenorová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Umělci: Elvis Presley, Jan Kříž

Místo konání: Divadlo Kalich

Více o akci...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!