Český národní symfonický orchestr zahájil turné se slavným skladatelem Morriconem

Český národní symfonický orchestr zahájil turné se slavným skladatelem Morriconem

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Český národní symfonický orchestr se spojil s možná nejslavnějším skladatelem současnosti, Maestrem Ennio Morriconem, aby v Amsterodamu zahájili společné evropské turné. Vyprodaný Ziggo Dome s kapacitou 12.500 míst přivítal legendárního skladatele bouřlivými ovacemi a takřka každou skladbu diváci ocenili potleskem ve stoje.

"Pro nás je největší poctou a naplněním, že je mistr Morricone s naším orchestrem nadmíru spokojený. To, že na jeho koncerty je sál vždycky vyprodaný, beru jako samozřejmost," uvedl šéf Českého národního symfonického orchestru Jan Hasenhörl, který se na hudební události podílí jako trumpetista.

Program je výběrem filmové hudby italského skladatele a má čtyři části: filmy se sociální a válečnou tématikou s bloky pocta Mauro Bologninimu a moderní mýtus ve filmech Sergia Leoneho, poté následují části tragický, lyrický a epický film. Letošní turné zahrnuje vystoupení ve sportovních halách a amfiteátrech dvou desítek metropolí včetně Dublinu, Londýna, Prahy, Nice nebo Berlína.

Od roku 2001 uskutečnil Morricone již více než 100 koncertů v Evropě, Asii, USA a Jižní Americe. Je držitelem nespočetné řady ocenění, včetně Zlatého lva a Oscara za celoživotní dílo, dále osmi ocenění Nastro d'Argento, pěti BAFTA, pěti nominací na Oscara, sedmi italských ocenění David di Donatello, tří Zlatých Glóbů, Grammy a Evropské filmové ceny. Celkem zkomponoval hudbu k 500 filmům a televizním seriálům. Ve světě klasické a filmové hudby působí déle než 50 let.

Po obrovském úspěchu, při koncertu vyprodané O2 Arény v únoru 2014, se ve čtvrtek 12. února opět představí na stejném místě.

Tentokrát se ale tento římský rodák přijede do Čech rozloučit. Jedná se totiž o zastávku v rámci jeho posledního turné.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

O2 arena nabízí i další akce

Umělci: Ennio Morricone

Místo konání: O2 arena

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!