Eva tropí hlouposti v Divadle na Fidlovačce

Eva tropí hlouposti v Divadle na Fidlovačce

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V pořadí třetí premiéru šestnácté divadelní sezony uvedlo Divadlo Na Fidlovačce ve čtvrtek 27. února román Fan Vavřincové Eva tropí hlouposti. V hlavnich rolích se představí Marie Doležalová a Denny Ratajský, jako teta Pa pak Ludmila Molínová.

Příběh o rozjívené dívce, která se k překvapení všech zamiluje, slavil úspěch už v časopisecké podobě. Vynikající česká autorka, zakladatelka žánru crazy komedie Fan Vavřincová jej publikovala v pouhých 19 letech. O dva roky později v roce 1939 mu dal nesmrtelnou filmovou podobu režisér Martin Frič. Do hlavních rolí obsadil tehdy málo známou Natašu Gollovou, Oldřicha Nového a Zdeňku Baldovou. Spisovatelka zemřela před Vánoci 2012 necelý měsíc po svých pětadevadesátinách.

V Divadle Na Fidlovačce se dramatizace ujali režisér Pavel Šimák a dramaturg Petr Vydra. Stejně jako před lety autoři filmového zpracování vycházejí i oni z původního textu románu. A tak se v divadelní inscenaci některé postavy známé z filmu vůbec neobjeví. Inscenátoři ale připomenout tento půvabný český film rozhodně chtějí.

Prostřednictvím inscenace se pomyslně vrací na prkna Divadla Na Fidlovačce jeden z největších českých herců - Oldřich Nový. Ten zde kraloval nejen na jevišti, ale také jako jeho dlouholetý ředitel.

Více informací a program divadla na http://www.fidlovacka.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Na Fidlovačce nabízí i další akce

Umělci: Fan Vavřincová

Místo konání: Divadlo Na Fidlovačce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!