Eric Truffaz spojí v Akropoli síly s komiksovým mágem Enki Bilalem

Eric Truffaz spojí v Akropoli síly s komiksovým mágem Enki Bilalem

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Eric Truffaz je v Česku dobře znám jako možná vůbec nejvýznamnější persona současného moderního jazzu. Naposledy roztleskal loni na jaře divadlo Archa se svou věrnou souputnicí Sophie Hunger a ani teď se nechystá do Prahy sám. Doprovodí ho osobně mexický elektronický minimalista Murcof a virtuálně geniální komiksový umělec Enki Bilal.

Francouzský kreslíř, scénarista, spisovatel i režisér srbského původu není u nás tak slavný jako ve své domovině, protože většina jeho knih nevyšla česky - o důvod více se s ním nyní seznámit v jedinečném projektu "Being Human Being", kde Truffazovy jazzové improvizace a Murcofovy industriálně ambientní kousky doprovodí projekce obrazů z Bilalova podivuhodného futuristického světa robotických lidí a humanoidních robotů, který je stejně technicky impresivní jako organicky zneklidňující.

Enki Bilal se zatím v Čechách představil jednou výstavou v roce 1993 ve Francouzském institut a několika málo překlady jeho komiksů, nenechte si tedy ujít tuhle skvělou šanci seznámit se s jeho originální imaginací ve spojení s hudbou dvou z nejzajímavějších současných experimentátorů. 

Kdy: 6.2.2014 od 19:30, Kde: Palác Akropolis

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Palác Akropolis nabízí i další akce

Umělci: Erik Truffaz

Místo konání: Palác Akropolis

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!